Image
Peter Strand, vd för SLP.
Peter Strand, vd för SLP. Bild: SLP

SLP och Helsingborgs stad etablerar nytt område

Bygg/Arkitektur Swedish Logistic Property har för avsikt att tillsammans med markägaren och Helsingborgs stad etablera verksamhet i området Norra Ekeberga i Helsingborg. Verksamhetens inriktning blir lager och logistik.
Publicerad den 23 September 2021

SLP vill skapa en grön och hållbar logistikdestination med miljöcertifierade fastigheter. En avsiktsförklaring har beslutats i kommunstyrelsen i Helsingborg och ett visionsarbete skall startas upp snarast.

– Helsingborg vill fortsatt vara det framgångsrika nav för logistik i Sverige som vi byggt upp under senare år. Här är närheten till E6/E4, hamnen och kontinenten centrala noder. Norra Ekeberga är med sitt geografiska läge ett högintressant område att utveckla vidare för framtidens gröna hållbara och cirkulära logistiklösningar, säger Peter Danielsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg.

– Helsingborg ska vara den ledande klimatsmarta logistiknoden i Sverige. För Helsingborgs del innebär satsningen på Norra Ekeberga många nya arbetstillfällen. Logistikbranschen blir alltmer högteknologisk och på senare år kräver den allt högre kompetenser. Initialt innebär det 200 - 300 stycken arbetstillfällen, men på sikt 1000-tal. Utbyggnaden kommer att ge arbetstillfällen som är allt från instegsjobb till högkvalitativt logistikarbete, säger Jan Björklund (S), oppositionsråd i Helsingborg.

– Konsumtionsmönstret i samhället har ändrats. Vi köper allt mer på nätet och detta gör att efterfrågan på logistikområden är stor. För SLP är Norra Ekeberga ett område med stor potential som vi ser fram emot att utveckla tillsammans med Helsingborgs stad, säger Peter Strand, VD Swedish Logistic Property.

Området Norra Ekeberga är drygt 800 000 kvadratmeter stort och ligger längs E6:ans sträckning i Helsingborgs kommun. Området är markerat som logistik- och lagerområde i nuvarande och för framtida utveckling i kommande översiktsplan.

En fördjupad åtgärdsvalsstudie (ÅVS) tillsammans med Trafikverket för området är gjord.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Swedish Logistic Property på Branschguiden

Swedish Logistic Property äger, bygger och utvecklar fastigheter med inriktning på lager, logistik och industri.

I nära samarbete med Hyresgäster skapas effektiva och anpassade lokaler utifrån verksamheters behov och önskemål, där vi strävar efter att vara en partner som kan bidra till våra Hyresgästers utveckling och framgång.

Genom att regelbundet arbeta med att modernisera och effektivisera våra fastigheter så spar vi energi, sänker driftkostnader och givetvis värnar om vår miljö.

Med erfarenhet av fastigheter och affärer i olika bolag, ett stort kontaktnät...

Läs mer om Swedish Logistic Property på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

EU-satsning för energieffektiva bostäder testas i Göteborg

Energi/miljö Ett nytt EU-projekt, ThumbsUp, ska utveckla och demonstrera energilagringslösningar i bostäder. Projektet, som involverar 19 företag, universitet och forskningscentra, koordineras av Veolia i Spanien, medan svenska Johanneberg Science Park samordnar hur lösningen ska testas. Detta sker i Göteborg på HSB Living Lab, en av tre demonstrationsplatser.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige