Image
Fastigheten ligger i Viared Logistikpark i Borås.
Fastigheten ligger i Viared Logistikpark i Borås. Bild: SLP

SLP köper utvecklingsprojekt i Borås

Transaktioner SLP har idag förvärvat och tillträtt en fastighet i Viared Logistikpark i Borås. Fastigheten, med en yta på 19 000 kvadratmeter, är under 2017 bebyggd med 7 200 kvadratmeter och fullt uthyrd till AMA Group.
Publicerad den 18 November 2023

Hyresavtalet, som är ett fullt indexerat så kallat triple net-avtal, löper på drygt fem år med ett årligt hyresvärde om 5,9 miljoner kronor. Överenskommet fastighetsvärde uppgår till 79 miljoner kronor och säljare av fastigheten är Artmax.
– Vi är glada över att kunna genomföra detta förvärv på en för oss prioriterad ort där vi redan äger fyra andra fastigheter vilket gör det mycket förvaltningseffektivt. Fastigheten, som är förädlingsbar, kommer miljöcertifieras och planeras att förses med solceller helt enligt vår hållbarhetsstrategi, säger Tommy Åstrand, vd på SLP.

Fastigheten Stormen 1 har en tillåten exploateringsgrad på 70 procent, vilket innebär att det finns betydande potential till ytterligare byggnation.

Transaktionen finansieras med egna medel

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Swedish Logistic Property på Branschguiden

Swedish Logistic Property äger, bygger och utvecklar fastigheter med inriktning på lager, logistik och industri.

I nära samarbete med Hyresgäster skapas effektiva och anpassade lokaler utifrån verksamheters behov och önskemål, där vi strävar efter att vara en partner som kan bidra till våra Hyresgästers utveckling och framgång.

Genom att regelbundet arbeta med att modernisera och effektivisera våra fastigheter så spar vi energi, sänker driftkostnader och givetvis värnar om vår miljö.

Med erfarenhet av fastigheter och affärer i olika bolag, ett stort kontaktnät...

Läs mer om Swedish Logistic Property på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Jacob Bruzelius om nya uppdraget: "Påfrestande miljö där konflikter kan uppstå"

Karriär Jacob Bruzelius, tidigare vd för Coperate Finance på Catella Sverige, blir istället Head of Debt Capital Markets med fokus på utveckling inom skuldrådgivning och omstruktureringar utifrån rådande marknadsläge. För Fastighetssverige berättar han om vilka skillnader han ser från finanskrisen och situationen idag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige