Image

Skärpt straff för fastighetschefen – 3,5 års fängelse

Juridik I går kom hovrättens dom mot en tidigare fastighetschef inom Kriminalvården. I tingsrätten fick han tre år och två månaders fängelse för grovt mutbrott. Nu skärper hovrätten straffet till tre år och sex månaders fängelse. - Det får bedömas vara en sträng påföljd för en 70-åring, kommenterar förre överåklagaren Gunnar Stetler.
Publicerad den 1 April 2016

En vän till fastighetschefen döms för medhjälp till de grova mutbrotten till fängelse i två år och sex månader. Två företagare döms för bestickning, det vill säga för att ha betalat mutor, till fängelse i två år respektive villkorlig dom.

Totalt rör det sig om mutor på cirka 20 miljoner kronor, som ska ha betalats ut främst till ett företag som ägts av fastighetschefens vän.

- Detta är troligen den strängaste påföljd som dömts ut för mutbrott inom offentlig förvaltning. Det är viktigt för allmänhetens tilltro till rättsväsendet att det finns vilja och förmåga att lagföra personer på hög nivå inom den offentlig sektorn för korruptionsbrottslighet. Detta är viktigt inte minst ur förebyggande synvinkel. 3 år och 6 månader får bedömas vara en sträng påföljd för en 70-åring, kommenterar förre överåklagaren Gunnar Stetler.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige