Image

Skanska utser arbetsmiljödirektör

Karriär Skanska har utsett Per Åkerman till arbetsmiljödirektör. Tjänsten har inte funnits tidigare och Per Åkerman ingår som medlem i Skanska Sveriges ledningsteam.
Publicerad den 31 Januari 2013

– Att skapa säkra arbetsplatser är viktigare än allt annat. Vi ökar nu tempot på vår säkerhetsresa genom att utse Per Åkerman till arbetsmiljödirektör. Per kan med sin långa erfarenhet som linjechef tillföra nya perspektiv i vårt arbetsmiljöarbete. Hans uppdrag blir att leda oss mot målet om olycksfria arbetsplatser genom en tydlig strategi och tillämpning av de bästa arbetssätten, samt att driva arbetsmiljöfrågan i branschen som helhet, säger Pierre Olofsson, vd för Skanska Sverige.

Per Åkerman kommer senast från rollen som chef för Skanska Sveriges bergmaterialverksamhet. Han har sedan starten på Skanska 1991 haft en mängd ledande befattningar varav flera internationellt. Per Åkerman tillträder tjänsten som arbetsmiljödirektör den 1 februari.

– Vårt mål är att minska arbetsplatsolyckorna med tre fjärdedelar till 2015. På längre sikt är vi fast beslutna om att nå olycksfria arbetsplatser. Alla har rätt att komma hem oskadda från arbetet, säger Per Åkerman.

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige