Image

Skanska ska rekrytera 500 personer

PERSONAL Politikerna i Stockholms läns landsting har nu nått en överenskommelse om hur bygget av det nya universitetssjukhuset Nya Karolinska Solna ska genomföras. Projektet går därför in i en ny fas där Skanska förbereder byggstarten som ska ske i sommar. Inom kort börjar rekryteringen av cirka 500 nya medarbetare som ska arbeta med sjukhuset.
Publicerad den 3 Juni 2010

Bygget av Nya Karolinska Solna kommer att pågå under sju års tid och kommer att som mest sysselsätta cirka 2 000 tjänstemän och yrkesarbetare på arbetsplatsen när produktionen når sin topp om två år. Av dessa räknar Skanska med att omkring 500 personer kommer att behöva nyrekryteras. Rekryteringen inleds så snart Landstingsfullmäktige fattat beslut enligt den breda politiska överenskommelse som presenterades häromdagen.

- Vi drar nu igång rekryteringen och söker erfarna och duktiga tjänstemän och yrkesarbetare inom flertalet områden. Det är unikt att få vara med och skapa ett nytt universitetssjukhus från grunden och bygga ett projekt i den här skalan och vi tror att det kommer att vara en spännande och attraktiv arbetsplats, säger Pär Olsson, projektdirektör i Skanska Sverige och ansvarig för bygget av Nya Karolinska Solna.

Det är personal inom många olika områden som behöver rekryteras. Det handlar exempelvis om specialister inom miljö och arbetsmiljö, inom byggproduktion och projektledning samt inom inköp och installation. Kompetens och erfarenhet från stora projekt eller från sjukhusområdet är särskilt intressant. I ett första skede är det tjänstemän som ska anställas och om cirka ett år börjar rekryteringen av yrkesarbetare.

Satsningen på ett nytt universitetssjukhus väntas få stor positiv påverkan på sysselsättningen inom byggsektorn i Stockholmsregionen. Förutom nya arbetstillfällen på arbetsplatsen väntas även sysselsättningen hos många underleverantörer att påverkas positivt.

- Det är med glädje jag kan konstatera att vi nu kan se ljusglimtar i den annars så mörka byggkonjunkturen. Tusentals yrkesarbetare får arbete under lång tid med att bygga Nya Karolinska i Solna och Skanska nyrekryterar 500 medarbetare. Det är bra för våra medlemmar som har drabbats hårt av lågkonjunkturen, säger Hans Tilly, ordförande i Byggnads.

Nya Karolinska Sjukhuset blir ett helt nytt och toppmodernt universitetssjukhus som kan möta kraven från framtidens sjukvård och forskning. Sjukhuset kommer att få en tydlig miljöprofil och blir ett av de första universitetssjukhusen i världen som kommer att miljöcertifieras. Byggprojektet omfattar cirka 320 000 kvadratmeter och kontraktet för Skanskas del uppgår till 14,5 miljarder kronor, det största i företagets historia.

Totalt för Skanska i Sverige är bedömningen att företaget kommer att behöva anställa drygt 2 000 medarbetare de närmaste åren. Samtidigt kommer företaget att behöva öka inköpen från underentreprenörer med motsvarande ytterligare ca 2 000 tjänster. Sammantaget rör det sig alltså om ett behov på drygt 4 000 personer, framför allt i storstadsregionerna.



Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige