Image
Skanska tecknar nya projekt i USA.
Skanska tecknar nya projekt i USA. Bild: Istock

Skanska får tilläggskontrakt i USA värt en halv miljard

Bygg/Arkitektur Byggbolaget Skanska har tecknat ett tilläggskontrakt med Orlando Health för att bygga ett sjukhus i Lakeland i Florida, USA.
Publicerad den 22 September 2023

Kontraktet är värt 47 miljoner dollar, motsvarande 500 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för USA för det tredje kvartalet. Det framgår av ett pressmeddelande.

Tilläggskontraktet omfattar fundament, betongarbeten och ytskikt. I sin helhet omfattar kontraktet byggnationen av ett cirka 54 000 kvadratmeter stort akutsjukhus med sju våningar med medicinska tjänster och stödtjänster som röntgenmottagning, laboratorier, apotek, restaurang och presentbutik.

Byggnationen pågår och projektet förväntas vara färdigställt under 2026.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter NCC-försäljningen – så ser Nordstjernans framtida investeringsstrategi ut

Bolag Ax:son Johnson-ägda Nordstjernan fortsätter minska sitt innehav i bygg och fastigheter i och med försäljning av sex miljoner aktier, motsvarande 6,1 procent av kapitalet, i NCC till Obos. Bolagets vd Peter Hofvenstam berättar för Fastighetssverige varför man valt att minska exponeringen mot bygg och fastigheter och var man ser framtida investeringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige