Image
Skanska bygger hälsovårdsbyggnad i Houston för cirka 570 miljoner kronor.
Skanska bygger hälsovårdsbyggnad i Houston för cirka 570 miljoner kronor. Bild: Harris Health

Skanska bygger hälsovårdsbyggnad i Houston

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal med Harris Health System om att uppföra en ny hälsovårdsbyggnad i Houston, Texas, USA. Kontraktet är värt 54 miljoner dollar, motsvarande cirka 570 miljoner kronor, vilket kommer inkluderas i orderingången för USA för tredje kvartalet 2024.
Publicerad den 4 Oktober 2024

Projektet består av byggnationen av en ny fyravåningsbyggnad för Harris Health Central Fill Pharmacy med tillhörande avdelningar. Den nya byggnaden kommer också att tillhandahålla ytor på våning ett och två som möjliggör för en flexibel expansion av kliniska utrymmen i framtiden. Denna strategiska planering säkerställer att den nya anläggningen kan anpassa sig till föränderliga behov och fortsätta att erbjuda både omfattande och effektiva hälsovårdstjänster.

Byggnationen är planerad att börja i november 2024 och förväntas vara slutförd i maj 2026.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Partnertext

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför kliver Stadsbyggen in i retailsegmentet

Bolag Stadsbyggen tar ett första steg in på retailmarkanden med förvärvet av Ingelsta handelsområdet som görs tillsammans med RED. Peter Åman, vd för Stadsbyggen, berättar för Fastighetssverige varför man väljer att kliva in på retailmarknaden nu, om framtidsplanerna inom segmentet, var man ser möjlighet till nya förvärv och om samarbetet med RED.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige