Image
Poyan Katebi, vd för Sindi.
Poyan Katebi, vd för Sindi. Bild: Sindi

Sindi och Framtidenkoncernen ingår avtal

Teknik Sindi Index AB och Framtidenkoncernen ingår avtal för att systematiskt mäta och följa upp social hållbarhetsdata med hjälp av Sindis plattform. Framtidenkoncernen tar nu ytterligare ett steg genom att bli först ut med att implementera den nya mätmetoden.
Publicerad den 26 September 2024

Plattformen samlar expertis inom fastigheter och social hållbarhet. Genom att kombinera dataanalys med forskning ges verktyg för att mäta, förbättra och kommunicera fastighetsbolagens agerande och sociala påverkan.

– Vi är oerhört stolta över att ha Framtidenkoncernen med oss på den här resan, säger Poyan Katebi, vd för Sindi, och foertsätter:

– Tillsammans visar vi att det är möjligt att kombinera socialt ansvarstagande med god affärsverksamhet.

Genom att kombinera data från fastigheten och dess omgivning levererar plattformen en heltäckande analys och bedömning, som kan ligga till grund för såväl utvecklingsarbete som finansiering. Sindi länkar sociala hållbarhetsinsatser till finansiella nyckeltal som bidrar till positiv samhällsutveckling och affärsnytta.

– Genom att mäta och följa upp social hållbarhet kan vi säkerställa att våra bostäder inte bara är tak över huvudet, utan också platser där människor trivs och utvecklas, säger Annie Hohlfält, utvecklingschef Framtidenkoncernen.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi tror på en stark realhyresutveckling"

Bolag SBB:s dotterbolag Sveafastigheter är på väg mot börsen och blir därmed det största börsnoterade svenska bostadsbolaget. Sveafastigheters vd Erik Hävermark berättar för Fastighetssverige vad de vill uppnå genom noteringen, om börsklimatet och tajmingen för noteringen, tillväxtplanerna för bolaget och varför Sveafastigheter inte kommer att delas ut till aktieägarna i SBB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige