Image
Dan Astrén.
Dan Astrén. Bild: Signatur Fastigheter

Signatur köper i Malmö

Transaktioner Signatur Fastigheter har förvärvat en utvecklingsfastighet i Toarp, utanför Oxie i Malmö.
Publicerad den 13 Januari 2020

Signatur Fastigheter har förvärvat fastigheten Malmö Toarp 9:1. Fastighetens markareal uppgår till totalt cirka 12,1 hektar och är i dag bebyggd med två huskroppar innehållande bostäder om 410 kvadratmeter.
Överenskommet fastighetsvärde är 13,7 miljoner kronor och transaktionen är en bolagsaffär. Initiala hyresintäkter bedöms uppgå till cirka 700 000 kronor per år. Förvärvet finansieras genom banklån samt egna medel.
Fastighetens utvecklingsmöjligheter är god med ny- och tillbyggnationsmöjligheter av befintliga byggnader på kort sikt, samt möjlighet för detaljplaneförändring och nya bostadsområden på lång sikt.
– Kassaflöden med betydande utvecklingspotential är affärsmöjligheter vi inte tackar nej till. Det ska bli spännande att långsiktigt förvalta och utveckla denna del av Malmö, säger vd:n Dan Astrén.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Signatur Fastigheter på Branschguiden

Signatur fastigheter är ett växande bostadsbolag i södra Sverige med huvudkontor i Malmö. Vårt fastighetsbestånd är koncentrerat till Stockholms- och Öresundsregionen och utgörs i huvudsak av bostäder och samhällsfastigheter.

Vi växer genom förvärv av kassaflödande fastigheter med utvecklingspotential. Kassaflödet ger en stabil grund för verksamheten och förutsättningar för vårt fokus på fastighetsutveckling och värdetillväxt.

Vårt utvecklingsarbete innefattar såväl renovering av befintliga fastigheter som framtagande av nya bostäder genom detaljplanearbete...

Läs mer om Signatur Fastigheter på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Här ska Ikano Bostad växa vidare

Bolag Ikano Bostad har förvärvat en fastighet i Partille strax utanför Göteborg med möjlighet att bygga cirka 100 bostäder. Fastighetssverige diskuterar med Ikano Bostads vd Robert Jaaniste.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY