Image
Dan Astrén.
Dan Astrén. Bild: Signatur Fastigheter

Signatur köper i Helsingborg

Transaktioner Signatur Fastigheter har förvärvat två hyresfastigheter nära Knutpunkten i Helsingborg för en sammanlagd köpeskilling om 45 miljoner kronor. Fastigheterna har en uthyrningsbar area om 2 335 kvadratmeter och inhyser en mix av lägenheter och lokaler. Tillträde sker i mitten av december 2020.
Publicerad den 26 November 2020

Överenskommet fastighetsvärde är 45 miljoner kronor och transaktionen är en bolagsaffär. Förvärvet finansieras dels genom en riktad emission av 625 000 B-aktier i Signatur Fastigheter om 17,60 kronor per aktie motsvarande cirka elva miljoner kronor, och resterande genom banklån och egna medel.

Fastigheterna har en total uthyrningsbar yta om 2 335 kvadratmeter. Hyresintäkterna uppgår till cirka 2,8 miljoner kronor per år vilket ger ett bedömt driftnetto om 2 miljoner kronor om året.

Den riktade emissionen genomförs med stöd av befintligt bemyndigande från bolagsstämman den 23 april 2020. Genom emissionen ökar antalet B-aktier i Signatur Fastigheter till 20 401 831 och aktiekapitalet ökar med 397 648 kronor till 12 986 903 kronor.

Anledningen till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att öka Signatur Fastigheters möjligheter att förvärva fastigheter och växa bolaget för att på så vis skapa större värden för aktieägarna.
– Vi är glada över att fortsätta expansionen av vårt bestånd i Öresundsregionen. Denna transaktion matchar vår förvärvsstrategi om kassaflödesfastigheter med utvecklingsmöjligheter, dessutom på bra läge i centrala Helsingborg, säger Dan Astrén, vd för Signatur Fastigheter.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Signatur Fastigheter på Branschguiden

Signatur fastigheter är ett växande bostadsbolag i södra Sverige med huvudkontor i Malmö. Vårt fastighetsbestånd är koncentrerat till Stockholms- och Öresundsregionen och utgörs i huvudsak av bostäder och samhällsfastigheter.

Vi växer genom förvärv av kassaflödande fastigheter med utvecklingspotential. Kassaflödet ger en stabil grund för verksamheten och förutsättningar för vårt fokus på fastighetsutveckling och värdetillväxt.

Vårt utvecklingsarbete innefattar såväl renovering av befintliga fastigheter som framtagande av nya bostäder genom detaljplanearbete...

Läs mer om Signatur Fastigheter på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är nya planen för centrala Telefonplan

Bygg/Arkitektur Idén om jätteskraporna Tellus Towers skrotades förra hösten – nu har staden arbetat fram ett nytt förslag för den omfattande utvecklingen av Telefonplan. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY