Image
Dan Astrén.
Dan Astrén. Bild: Signatur Fastigheter

Signatur köper i Helsingborg

Transaktioner Signatur Fastigheter har förvärvat två hyresfastigheter nära Knutpunkten i Helsingborg för en sammanlagd köpeskilling om 45 miljoner kronor. Fastigheterna har en uthyrningsbar area om 2 335 kvadratmeter och inhyser en mix av lägenheter och lokaler. Tillträde sker i mitten av december 2020.
Publicerad den 26 November 2020

Överenskommet fastighetsvärde är 45 miljoner kronor och transaktionen är en bolagsaffär. Förvärvet finansieras dels genom en riktad emission av 625 000 B-aktier i Signatur Fastigheter om 17,60 kronor per aktie motsvarande cirka elva miljoner kronor, och resterande genom banklån och egna medel.

Fastigheterna har en total uthyrningsbar yta om 2 335 kvadratmeter. Hyresintäkterna uppgår till cirka 2,8 miljoner kronor per år vilket ger ett bedömt driftnetto om 2 miljoner kronor om året.

Den riktade emissionen genomförs med stöd av befintligt bemyndigande från bolagsstämman den 23 april 2020. Genom emissionen ökar antalet B-aktier i Signatur Fastigheter till 20 401 831 och aktiekapitalet ökar med 397 648 kronor till 12 986 903 kronor.

Anledningen till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att öka Signatur Fastigheters möjligheter att förvärva fastigheter och växa bolaget för att på så vis skapa större värden för aktieägarna.
– Vi är glada över att fortsätta expansionen av vårt bestånd i Öresundsregionen. Denna transaktion matchar vår förvärvsstrategi om kassaflödesfastigheter med utvecklingsmöjligheter, dessutom på bra läge i centrala Helsingborg, säger Dan Astrén, vd för Signatur Fastigheter.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Fastighets AB Trianon på Branschguiden

Trianon är ett entreprenörsdrivet fastighetsbolag i Malmö. Bolaget grundades 1973 och har framför allt sedan 2006 haft en stark tillväxt i fastighetsvärde, genom egen förvaltning, utveckling och förvärv. Trianon arbetar sedan ett flertal år systematiskt med att förena miljömässig, ekonomisk och social hållbarhet. Trianons fastighetsbestånd omfattar 145 fastigheter om 460 000 kvm i uthyrningsbar yta, fördelat på cirka 82 procent bostads- och samhällsfastigheter och 18 procent kontors- och handelsfastigheter. Fastighetsbeståndet har ett marknadsvärde per 30 september 2021 på...

Läs mer om Fastighets AB Trianon på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige