Image

Sigillet säljer till HSB i Alingsås

Transaktioner HSB Göteborg köper ett fastighetsbestånd om fem välskötta fastigheter, innehållande 138 lägenheter och tre lokaler i Alingsås. Säljare är Sigillet Fastighets AB.
Publicerad den 3 November 2016
Kristian Isberg. Bild: HSB Göteborg
Kristian Isberg.

- Alingsås är populärt bland HSB:s medlemmar och vi får många förfrågningar om hyresrätter här. Vi har länge letat efter hyresfastigheter på orten och det känns därför bra att vi nu förvärvar våra första hyresfastigheter. Roligt att äntligen kunna erbjuda bosparande HSB medlemmar attraktiva lägenheter i Alingsås, säger Kristian Isberg, chef Hyresfastigheter på HSB Göteborg.

Affären är en off market-transaktion och har enbart föregåtts av diskussion mellan de två parterna.

- Vi har stort förtroende för HSB som ägare och förvaltare av våra fastigheter i Alingsås. Vi är helt övertygade att våra hyresgäster kommer, även framöver, vara trygga och nöjda med den nya ägaren till fastigheterna, säger Henrik Nilsson, vd på Sigillet Fastighets AB.

Fastigheterna i affären är Kvarnbacken 6 och 7 med 55 lägenheter, Pumpan 1 med 39 lägenheter och Russinet 1 med 20 lägenheter. Samtliga uppförda 1989-1990 och belägna nordväst samt väst om Alingsås centrum. Afzeliiskolan 6, med 24 lägenheter, uppfördes 2014 och är beläget i centrala Alingsås.

HSB har sedan tidigare ett lokalkontor i Alingsås med förvaltningspersonal på plats som på sikt kommer att ta över ansvaret för skötsel av de nya hyresfastigheterna. HSB tillträder fastigheterna den 1 december 2016.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Byggbranschen i skräcktoppen när konkurserna fortsätter öka

Ekonomi/Finansiering Konkurserna bland svenska företag låg i slutet på förra året redan på rekordhöga nivåer men fortsätter att öka, enligt ny statistik från kredit- och affärsinformationsföretaget UC. Inom byggsektorn har konkurstakten de sex senaste månaderna, fram till januari 2023, hittills nått den högsta nivån på tio år. Fastighetssverige har talat med ekonom Johanna Blomé om de dystra siffrorna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige