Image
HSB brf Fotografen beläget i Nya Hovås ska stå klart 2025.

NCC plockar in västligt uppdrag av HSB

Bostäder NCC ska i samverkan med HSB i Göteborg bygga 34 bostadsrätter i det naturnära området Nya Hovås, strax utanför Göteborg. Ordervärdet uppgår till cirka 85 miljoner kronor.


Marianne Wadefalk.

HSB Göteborg rekryterar från Riksbyggen

Bolag Marianne Wadefalk har rekryterats som ny chef för HSB Göteborgs administrativa förvaltning. Hon har lång erfarenhet från fastighetsbranschen och kommer närmast från rollen som marknadsområdeschef på Riksbyggen.


HSB brf Sannaparken byggstartas.

HSB byggstartar i Majorna – NCC får bygguppdraget

Bygg/Arkitektur Nu startar HSB Göteborg bygget av 135 bostadsrätter i det gamla området kring Fixfabriken i Majorna och de första köparna flyttar in hösten 2022. När bygget är klart skapas fyra nya kvarter på platsen där den klassiska Fixfabriken tidigare låg.


32 års väntar är över – nu får HSB bygga i Brottkärr

Bygg/Arkitektur Den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge. Efter 32 års väntan får HSB bygga bostadsrätter i Brottkärr, Göteborg. Det står fast efter beslut i Mark- och miljödomstolen.


HSB köper och bygger nytt

Transaktioner HSB genomför en storsatsning i Kungsbacka genom att köpa 86 lägenheter samt inleda arbetet för att bygga ytterligare 186 lägenheter.


Sigillet säljer till HSB i Alingsås

Transaktioner HSB Göteborg köper ett fastighetsbestånd om fem välskötta fastigheter, innehållande 138 lägenheter och tre lokaler i Alingsås. Säljare är Sigillet Fastighets AB.


HSB Göteborg säljer fastigheter i Lysekil

Transaktioner HSB Göteborg säljer två fastigheter i Lysekil till Provalue. Tillträde sker den 1 november 2016. Fastigheternas totala yta är cirka 16 500 kvadratmeter och består av 251 hyreslägenheter.

HSB bygger i Solna

Bygg/Arkitektur HSB inleder försäljning av lägenheter i nytt område i Solna.


HSB förvärvar hyresfastighet i Göteborg

Transaktioner HSB Göteborg förvärvar en hyresfastighet med 22 lägenheter i Strömmensberg, Göteborg.


HSB köper i Stenungsund

Transaktioner HSB Göteborg köper två fastigheter med hyreslägenheter i Stenungsund.


HSB vill sälja i Lysekil

Transaktioner HSB Göteborg planerar att sälja sina 251 lägenheter på Mariedal i Lysekil.


HSB Göteborg rekryterar fastighetschef

Karriär HSB Göteborg förstärks med en helt ny tjänst. Kristian Isberg blir fastighetschef med ansvar för att utveckla och utöka HSB Göteborgs hyresbestånd. Han kommer närmast från tjänsten som projektutvecklingschef på Egnahemsbolaget där han drivit frågor kring bostadsutveckling.


Egnahemsbolaget rekryterar från NAI Svefa

Karriär Egnahemsbolaget förstärker sin affärsutveckling med Kristian Isberg från NAI Svefa, som i sin nya roll kommer att arbeta med strategiska frågor kring nybyggnation.


Kalmar och Västerås klättrar

Sverige I NAI Svefas ranking över de mest intressanta orterna för investeringar på den svenska fastighetsmarknaden är Kalmar och Västerås de orter som tar de största kliven uppåt på listan.


NAI Svefa: Lätt att sälja samhällsfastigheter

Sverige Efterfrågan på samhällsfastigheter är stor och med allt fler kommuner och landsting på säljsidan ökar utbudet. Under 2011 omsattes samhällsfastigheter för drygt tio miljarder kronor och bedömningen är att försäljning av samhällsfastigheter är en trend som är här för att stanna samt att denna typ av transaktioner kommer att öka. Det visar NAI Svefas rapport ”Svensk Fastighetsmarknad” med tema samhällsfastigheter.