Image

HSB köper och bygger nytt

Transaktioner HSB genomför en storsatsning i Kungsbacka genom att köpa 86 lägenheter samt inleda arbetet för att bygga ytterligare 186 lägenheter.
Publicerad den 24 April 2017
HSB köper och bygger nytt i Aranäs i Kungsbacka. Bild: HSB
HSB köper och bygger nytt i Aranäs i Kungsbacka.

– Kungsbacka är en attraktiv kommun som många av HSBs bosparare och medlemmar vill bo i. Vi är därför mycket glada över att kunna erbjuda våra medlemmar en kombination av både nya bostadsrätter och hyresrätter här, säger Kristian Isberg, ansvarig för nyproduktion och hyresfastigheter hos HSB Göteborg.

Och för de som vill flytta till eller inom Kungsbacka är HSBs satsning efterlängtade nyheter. Totalt bygger man alltså 186 nya lägenheter, fördelat på 105 hyresrätter och 81 bostadsrätter, merparten ettor och tvåor i stadsdelen Aranäs. Kommunen har redan påbörjat arbetet med att ta fram en ny detaljplan och bostäderna kommer att projekteras parallellt med detaljplanen för att möjliggöra en byggstart redan under 2018.

Som en ytterligare del i Kungsbackasatsningen förvärvar HSB Göteborg två hyresfastigheter vid Tingbergsvallen. Det handlar om 86 mindre lägenheter och ett antal lokaler i två byggnader som är uppförda i slutet av 1950-talet. HSB tillträder fastigheterna redan den 4 maj i år.

– Då vi sedan tidigare inte äger några hyresfastigheter i Kungsbacka har vi under en tid letat efter centrala fastigheter med i huvudsak mindre lägenheter. Detta förvärv passar väl in på våra kriterier och kommer förhoppningsvis glädja våra medlemmar och bosparare i generationer framåt, säger Kristian Isberg.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Byggbranschen i skräcktoppen när konkurserna fortsätter öka

Ekonomi/Finansiering Konkurserna bland svenska företag låg i slutet på förra året redan på rekordhöga nivåer men fortsätter att öka, enligt ny statistik från kredit- och affärsinformationsföretaget UC. Inom byggsektorn har konkurstakten de sex senaste månaderna, fram till januari 2023, hittills nått den högsta nivån på tio år. Fastighetssverige har talat med ekonom Johanna Blomé om de dystra siffrorna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige