Image

Ny tf vd för HSB Projektpartner

Bolag Anders Wallner, vice vd i HSB Södra Norrland, blir nu även tillförordnad vd i HSB Projektpartner.
Publicerad den 14 Juni 2016
Anders Wallner. Bild: HSB
Anders Wallner.

I samband med att HSB Projektpartners nuvarande vd Matias Lindberg slutar har Anders Wallner, vice vd i HSB Södra Norrland, utsetts till tillförordnad vd. Tillträdet sker omedelbart och pågår till dess att en ny vd utsetts.

Under tiden som tillförordnad vd kommer Anders Wallner att ha kvar ansvaret för hyresfastigheter och nyproduktion inom HSB Södra Norrland.

– Jag blev tillfrågad av vår förbundsordförande Anders Lago. Att ha fått frågan är naturligtvis smickrade och att hjälpa till på ett övergripande plan är vi ju vana vid i HSB Södra Norrland så att tacka ja kändes som en självklarhet.

Projektpartner är HSB:s gemensamma bolag dit nyproduktionen koncentreras. Tanken med HSB Projektpartner är att inneha specialkompetens för produktion av bostäder samt att dela vinst och risk i de projekt som regionföreningarna i Sverige bedriver. Antal byggstartade bostäder inom HSB under 2015 var 1 401 stycken (inklusive HSB Bostad 2336 stycken).

– Det nya uppdraget kommer inte att påverka våra nybyggnadsprojekt i HSB Södra Norrland. Även om jag är i Stockholm flera dagar i veckan så har vi medarbetare med fullt fokus på våra lokala byggprojekt.

HSB Södra Norrland har nyligen avslutat stora byggprojekt i Östersund, Bollnäs och Gävle. I Gävle och Sundsvall pågår byggnationer för fullt och fler planeras bland annat i Sandviken, Härnösand och Hudiksvall inom de närmsta åren.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige