Image

Ny vd för HSB Östergötland

Bolag Styrelsen för HSB Östergötland har utsett Anders Stjärnberg till ny vd.
Publicerad den 15 April 2016
Anders Stjärnberg. Bild: HSB Östergötland
Anders Stjärnberg.

Anders Stjärnberg arbetar sedan 2009 som fastighetschef på Stångåstaden AB. Efter sin ingenjörsexamen vid Linköpings universitet arbetade han inom Lundbergskoncernen, bland annat i rollen som vd i ett av deras dotterbolag.

– Vi är väldigt glada över att få Anders Stjärnberg till HSB Östergötland. Han är en driven person men också lyhörd och engagerad. Hans erfarenheter av byggbranschen både inom privat och allmännyttans område kommer vara till stor nytta för oss, säger Mariethe Larsson, ordförande i HSB Östergötlands styrelse.

HSB Östergötland har cirka 15 700 medlemmar, 145 bostadsrättsföreningar och ungefär 1 400 hyresrätter. Verksamheten är förlagd till västra Östergötland och sträcker sig till södra Närke. Totalt har HSB Östergötland cirka 100 medarbetare och koncernen omsätter kring 310 miljoner kronor.

Efterfrågan på nya bostäder är stor i regionen. Just nu bygger HSB Östergötland 121 bostäder i Linköpingsområdet, men planerar även för nya bostadsprojekt på andra orter i regionen, till exempel i Mjölby och Vadstena.

– Jag är mycket stolt över förtroendet att som ny vd få leda och vidareutveckla HSB Östergötland. Att överta ansvaret för ett mycket väl fungerande företag med ett starkt varumärke, stark lokal närvaro, intressanta projekt och kompetenta medarbetare känns otroligt stimulerande, säger Anders Stjärnberg.

– Fokus på mitt uppdrag kommer att ligga i att, tillsammans med våra medlemmar och medarbetare, se till att bostadsrättsföreningarna erbjuds bra och kostnadseffektiva tjänster och att utveckla bostadsbyggandet, fortsätter han.

Anders Stjärnberg tillträder sin tjänst den 17 augusti.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige