Image

HSB Göteborg säljer fastigheter i Lysekil

Transaktioner HSB Göteborg säljer fastigheterna Mariedal 3:16-22 i Mariedal i Lysekil till Provalue. Tillträde sker den 1 november 2016. Fastigheternas totala yta är cirka 16 500 kvadratmeter och består av 251 hyreslägenheter.
Publicerad den 4 Oktober 2016
Dammvägen 6A-C i Lysekil. Bild: HSB
Dammvägen 6A-C i Lysekil.

– HSB har under en längre tid sett hur medlemmarnas intresse för just hyreslägenheter i Lysekil blivit allt mindre. Vi har nu därför valt att sälja det aktuella hyresbeståndet och valt köpare med stor omsorg. Vi är mycket positiva till att ägandet av att fastigheterna nu övertas av Provalue, säger Kristian Isberg, chef hyresfastigheter på HSB Göteborg.

– Vi på Provalue har haft intresse av att låta vårt bestånd med hyresfastigheter växa under en längre tid och är nu glada att få möjlighet att förvärva de här fina fastigheterna. Dessutom känns det mycket positivt att HSB nu även i fortsättningen kommer att sköta förvaltningen, säger Göran Gustafsson, vd på Provalue.

HSB kommer fortsatt att finnas kvar i Lysekil, dels med förvaltning av HSB bostadsrättsföreningar och dels även med fortsatt extern förvaltning av bostäder på orten.

– Vi tror fortsatt på Lysekil. Samtidigt måste vi ta hänsyn till ägarintresset, vilket är HSB:s medlemmar. Vi fokuserar nu på att låta HSB:s hyresbestånd växa i lägen och orter där medlemmarna har större intresse av att bo, säger Kristian Isberg, HSB Göteborg.

CBRE har varit säljarens rådgivare i affären.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

CBRE Sweden på Branschguiden

På CBRE är vår passion att leverera marknadsledande fastighetsrådgivning som gör det möjligt för våra kunder att blomstra – i hela världen.

CBRE Group Inc. är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i Los Angeles, USA. Företaget har runt 80 000 anställda och fler än 450 kontor som stödjer fastighetsägare, investerare samt hyresgäster över hela världen.

CBRE i Sverige erbjuder strategisk rådgivning inom – fastighetstransaktioner, hyresgästrepresentation, förvaltning, uthyrning och utveckling, samt värdering. Vi arbetar även med res...

Läs mer om CBRE Sweden på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Byggbranschen i skräcktoppen när konkurserna fortsätter öka

Ekonomi/Finansiering Konkurserna bland svenska företag låg i slutet på förra året redan på rekordhöga nivåer men fortsätter att öka, enligt ny statistik från kredit- och affärsinformationsföretaget UC. Inom byggsektorn har konkurstakten de sex senaste månaderna, fram till januari 2023, hittills nått den högsta nivån på tio år. Fastighetssverige har talat med ekonom Johanna Blomé om de dystra siffrorna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige