Image

SHH Bostad och Fabege byggstartar i Kista

Bygg/Arkitektur SHH och Fabege har beslutat att byggstarta den första etappen i kvarteret Selfoss i centrala Kista om 69 bostäder med inflyttning under våren 2020. Över 60 procent av bostadsrätterna har sålts med bindande förhandsavtal.
Publicerad den 24 Augusti 2018
SHH Bostad och Fabege byggstartar i Kista. Bild: SHH Bostad
SHH Bostad och Fabege byggstartar i Kista.

Avtal har tecknats med byggföretaget Cobab för entreprenaden.

Den första etappen Brf Reykjavik i kvarteret Selfoss kommer i huvudsak att bestå av ettor och tvåor i storlekar på mellan 26 - 50 kvadratmeter, för att möta det stora behovet av mindre och prisvärda lägenheter i Kista. Projektet är välbeläget på Kista Gårdsväg ungefär 500 meter från Kista Galleria och tunnelbana.

Hela projektet innefattar tre etapper om totalt 276 lägenheter och ett underliggande garage, och SHH:s vision för området är att skapa ett delvis öppet kvarter om 3-8 våningar med uppbrutna fasader i huvudsak utförda som putsade med omväxlande mörkgröna, ljusgrå och gråvita kulörer. För att ge tydligare tyngd och materialkaraktär åt byggnaden utförs basen av tegel med fint bearbetade detaljer runt entréer och öppningar. Gården utgörs av en öppen delvis grön, delvis hårdgjord yta och innehåller såväl privata som gemensamma uteplatser, samt lekplatser och cykelparkering.

- Den snabba försäljningen visar att våra bostäder är attraktiva och att vi träffat rätt vad gäller prisbild, behov och efterfrågan i området, säger Fredrik Johansson, projektutvecklingschef, SHH.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige