Image
Stockholm.
Stockholm. Bild: Istock

SHH Bostad byter namn till Birger Bostad

Bolag SHH Bostad, som grundades 2010 och i dag ägs av Fabege, byter namn till Birger Bostad. Under det nya varumärket ska bolaget fortsätta resan med att utveckla prisvärda och funktionella bostäder med huvudfokus på Stockholm.
Publicerad den 24 Oktober 2022

Sedan hösten 2021 är Birger Bostad ett helägt dotterbolag till Fabege, som har över 500 000 kvadratmeter bostadsbyggrätter i sin portfölj. I och med förvärvet ökade den gemensamma byggrättsportföljen till motsvarande cirka 10 000 boenden, som huvudsakligen är belägna i Solna och Flemingsberg.

Namnbytet till Birger Bostad representerar ett nytt kapitel i bolagets fortsatta resa framåt. Bolagets roll som bostadsutvecklare har tagit en ny kurs mot en bredare stadsutveckling tillsammans med Fabege inklusive många gemensamma och spännande projekt i Stockholm. Namnet Birger Bostad kommer från Birger Gustavsson, byggmästare och grundare av bolaget Fastighets AB Birger Gustavsson som i dag är Fabege.

Birger Bostad, som fortsatt är ett självständigt bolag med egen organisation och verksamhet, har genom åren fortsatt att växa och sedan 2019 bedriver vi även utveckling av samhällsfastigheter. Birger Bostad har totalt färdigställt 46 projekt inkluderande cirka 2 500 boenden och har för närvarande över 300 boenden i produktion.
– Sedan starten har vårt uttalade mål varit att utveckla prisvärda och funktionella boenden utan att tumma på kvaliteten, säger Fredrik Alvarsson, vd på Birger Bostad. Att utveckla ett boende för många har genomsyrat hela vårt arbete och vår organisation, vilket det även kommer att göra i fortsättningen. Med en ny ägare och nya typer av bostadsprojekt ser vi nu behovet av att förstärka Birger Bostads position på marknaden och förtydliga vår roll som utvecklare och vårt löfte mot våra kunder.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige