Image
Serneke tecknar markanvisningsavtal med Växjö kommun.
Serneke tecknar markanvisningsavtal med Växjö kommun. Bild: Serneke

Serneke tecknar markanvisningsavtal med Växjö kommun

Bygg/Arkitektur Serneke har vunnit en markanvisningstävling för fastigheten Dörren 4 i området Vikaholm i Växjö. Markanvisningsavtalet som nu tecknats med Växjö kommun omfattar byggnation av 104 hyresrätter i området.
Publicerad den 28 Augusti 2020

Bostäderna kommer att uppföras i fyra huskroppar. Den totala bostadsytan omfattar cirka 6 600 kvadratmeter BTA och kommer att bestå av 104 lägenheter på ett till tre rum. Bostäderna utformas i samklang med "Hållbara Växjö 2030" och kommer att bidra till låg miljöpåverkan genom att byggnaderna konstrueras med lägre energianvändning. Målsättningen är att uppfylla kraven för nära-nollenergihus.

Vikaholm ligger söder om Teleborg i Växjö och kännetecknas som ett hållbart bostadsområde. Området har varit under utveckling sedan 2012 och när allt är färdigt kommer området innehålla cirka 1 000 bostäder.
– Vi imponerade av kommunens höga ambitioner och ser fram emot att bidra till utvecklingen av Vikaholm. Vi ser en stor efterfrågan på mindre välplanerade hyresrätter i Växjö, säger Jonas Håkansson, affärschef på Serneke.
– Det är glädjande att Serneke nu vill bygga ytterligare bostäder i Växjö och med fler hyresrätter i Vikaholm får vi ännu mera bredd och ett utbud som passar allt fler, säger Rickard Karlsson (L), ordförande byggnadsnämnden, Växjö kommun.

Byggnation av bostäderna är planerad att starta 2021 och de beräknas stå klara för de nya hyresgästerna under 2023.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Annika Backlund: "Jag köper aldrig ett hus jag inte själv skulle kunna tänka mig att bo i"

Bolag Annika Backlund är en av väldigt få kvinnliga svenska fastighetsägare. Här berättar hon sin historia; hur hon byggt upp sitt bestånd från 0 till 700 lägenheter, finansieringsproblematiken på mindre orter, dråpliga historier under entreprenörsresan – och regeln hon aldrig bryter mot: "Jag köper aldrig ett hus jag inte själv skulle kunna tänka mig att bo i".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY