Image
Serneke köper byggrätter i Borås.
Serneke köper byggrätter i Borås. Bild: Serneke

Serneke köper byggrätter i centrala Borås

Bygg/Arkitektur Serneke har köpt 13 500 kvadratmeter mark av Stuma Fastigheter i Borås. Visionen är att utveckla ett område med både bostäder, handel och kontor.
Publicerad den 26 Maj 2015

I slutet på april skrevs kontraktet mellan Serneke och Stuma Fastigheter gällande byggrätter om 13 500 kvadratmeter i centrala Borås.

- Vi vill utveckla området till ett centrum med bostäder, handel och kontor. Tillsammans med kommunen vill vi göra det till ett attraktivt område i Borås med attraktiva lägenheter, säger Peter Andersson, arbetschef på Serneke.

Projektet är centralt beläget mellan expansiva Druvefors och centrum bredvid den plats där Textilmuseet förr låg, ett stenkast från Viskan, Stadsparksbadet och busstorget.
Granne är Kv Spinneriet som nu byggs, samt Borås högsta hus, Brf Nejlikan.

Företaget Stema har sina lokaler i området idag men kommer så småningom att flytta sin verksamhet då de nuvarande lokalerna inte räcker till. Serneke har ansökt om planändring och inväntar nu besked om hur området får bebyggas. Byggbolaget hoppas kunna börja bygga i området om drygt ett år.

- Stema har haft en stadig tillväxt sedan flytten till Druvefors år 2000, därför känns det helt naturligt att nu ta nästa steg. Vi har stort förtroende för Serneke, och är övertygade om att de kommer att utveckla området på bästa sätt. Druvefors kommer nu att bli en ännu mer attraktiv plats för boende, menar Stefan Johansson på Stema.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bara förlorare på september-börsen

Lista Trots en väldigt positiv avslutningsdag på månaden är det rött över hela brädet för de noterade fastighetsbolagen under september, där vissa bolag fått se kursras på över 30 procent. Här presenterar Fastighetssverige en lista över hur bolagen tappade på börsen under september.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige