Image
Serneke köper byggrätter i Borås.
Serneke köper byggrätter i Borås. Bild: Serneke

Serneke köper byggrätter i centrala Borås

Bygg/Arkitektur Serneke har köpt 13 500 kvadratmeter mark av Stuma Fastigheter i Borås. Visionen är att utveckla ett område med både bostäder, handel och kontor.
Publicerad den 26 Maj 2015

I slutet på april skrevs kontraktet mellan Serneke och Stuma Fastigheter gällande byggrätter om 13 500 kvadratmeter i centrala Borås.

- Vi vill utveckla området till ett centrum med bostäder, handel och kontor. Tillsammans med kommunen vill vi göra det till ett attraktivt område i Borås med attraktiva lägenheter, säger Peter Andersson, arbetschef på Serneke.

Projektet är centralt beläget mellan expansiva Druvefors och centrum bredvid den plats där Textilmuseet förr låg, ett stenkast från Viskan, Stadsparksbadet och busstorget.
Granne är Kv Spinneriet som nu byggs, samt Borås högsta hus, Brf Nejlikan.

Företaget Stema har sina lokaler i området idag men kommer så småningom att flytta sin verksamhet då de nuvarande lokalerna inte räcker till. Serneke har ansökt om planändring och inväntar nu besked om hur området får bebyggas. Byggbolaget hoppas kunna börja bygga i området om drygt ett år.

- Stema har haft en stadig tillväxt sedan flytten till Druvefors år 2000, därför känns det helt naturligt att nu ta nästa steg. Vi har stort förtroende för Serneke, och är övertygade om att de kommer att utveckla området på bästa sätt. Druvefors kommer nu att bli en ännu mer attraktiv plats för boende, menar Stefan Johansson på Stema.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige