Image

Serneke fortsätter växa i Säve

Transaktioner Serneke Fastighet köper en fastighet om 100 hektar vid Säve Depå till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 100 miljoner kronor. 
Publicerad den 8 Maj 2017
Annons
Image
Krister Johansson. Bild: Maria Olsson Äärlaht
Krister Johansson.

Det aktuella markområdet på Säve, som omfattar omkring en miljon kvadratmeter, ligger i direkt anslutning till den fastighet som Serneke köpte i maj 2016. Sernekes totala sammanhängande markinnehav skulle vid en genomförd affär med Platzer omfatta omkring tre miljoner kvadratmeter utvecklingsbar mark.

– Vi ser stora utvecklingsmöjligheter för fastigheten på Säve. Med tillgång till mer mark skapar vi ännu bättre förutsättningar för att utveckla verksamheter som kommer staden och regionen till gagn, säger Krister Johansson, vd för Serneke Fastighet.

Fastigheten köptes via ett bolagsförvärv av AB Platzer Åseby 7:2.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Slutförhandlar om stora avyttringen

Bolag Aros Bostad gör en stor affär med ALM Equity och samtidigt är de i slutskedet av förhandlingarna om att sälja en stor hyresrättsportfölj. För Fastighetssverige ger Aros vd Magnus Andersson en uppdatering.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige