Image
Serneke bygger om Falkenbergs gymnasieskola.
Serneke bygger om Falkenbergs gymnasieskola. Bild: Serneke

Serneke får uppdrag i Falkenberg

Bygg/Arkitektur Serneke Bygg får ett nytt projekt i samverkan med Falkenbergs kommun som omfattar om- och tillbyggnad av de befintliga fastigheterna på Falkenbergs gymnasieområde. Det nya entreprenadkontraktet är värt cirka 160 miljoner kronor.
Publicerad den 25 September 2019

Serneke har gemensamt med Falkenbergs kommun arbetat fram en projektering i fas 1 och nu valt att gå vidare in i en produktionsfas, fas 2. Den nya entreprenaden omfattar totalrenovering samt tillbyggnad av gymnasieskolans befintliga hus 3 och 5. Den nuvarande gymnasieskolan är en gammal industribyggnad från slutet av 1800-talet som nu ska byggas om helt från stommen.
Serneke har sedan tidigare en annan totalentreprenad på byggnationen av Argus, Falkenbergs nya kunskaps- och kulturcentrum, som ligger granne med hus 3.
– Projektet är en del av Falkenbergs kommuns största investering någonsin som vi från Serneke Bygg är oerhört stolta över att få vara en del av. Vi är glada att få förtroendet även i om- och tillbyggnaden av Hus 3 samt av ombyggnad av hus 5, säger Karl Wetterlund, arbetschef på Serneke Bygg.
– Ombyggnationen av gymnasieskolan ger större och modernare undervisningsmiljöer. Vi bygger även samman gymnasieskolan med Argus där bland annat skolbibliotek och skoladministration kommer att finnas. På så sätt kommer det bli enkelt för elever och lärare att röra sig mellan byggnaderna och ta del av allt vad Argus har att erbjuda, säger Irene Wigroth, chef för bygg- och projektenheten på Falkenbergs kommun.

Arbetet startar i början av oktober i år och beräknas vara klart i slutet av 2020. Ordersumman om cirka 160 miljoner kronor inkluderas i orderingången för tredje kvartalet 2019.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ser bevisningen ut i insiderhärvan: "Deras versioner är inte trovärdiga"

Bolag Ekobrottsmyndigheten har väckt åtal mot totalt elva personer i insiderhärvan kring Collector som uppdagades förra året. Fem av de åtalade jobbar på Balder varav de två huvudmisstänkta är finanschefen och den tidigare CFO:n som åtalas för grovt insiderbrott. Åklagaren Pontus Hamilton berättar för Fastighetssverige hur bevisläget ser ut och varför han anser att de åtalades versioner inte går ihop.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY