Image
Serneke bygger ut skola i Varberg.
Serneke bygger ut skola i Varberg. Bild: Serneke

Serneke bygger ut skola i Varberg

Bygg/Arkitektur Serneke ska bygga om och till Trönninge skola i Varberg. Entreprenaden för Varbergs Fastighets AB är värd cirka 39 miljoner kronor.
Publicerad den 27 Januari 2023

I området Trönninge norr om Varberg växer befolkningen och fler bostäder byggs. Trönninge skola behöver av den anledningen utökas med en tillbyggnad för att kunna ta emot fler elever. Idag har skolan en kapacitet på 800 elever, och den tillbyggnad Serneke ska utföra förväntas skapa ytterligare 200 elevplatser.

Tillbyggnaden görs i två plan om totalt cirka 1 900 kvadratmeter BTA och ska bland annat innehålla klassrum, grupprum, uppehållsytor, kapprum, toaletter och administrationsutrymmen. I entreprenaden ingår även flytt och ombyggnad av skolgården samt en ombyggnad av medialabb, utrymningstrapphus och skolmatsal.

– Vi ser fram emot att få bidra till Varbergs positiva tillväxt med vår stora erfarenhet av skolprojekt inom koncernen, säger Stefan Andersson, arbetschef på Serneke.

– För att möta tillväxten i Varberg gör kommunen nu en stor satsning på både förskolor och skolor. Det känns fint att tillsammans med Serneke kunna påbörja arbetet med att tillföra fler elevplatser till Trönninge skola, säger Emma Winnberg, projektledare på Varbergs Fastighets AB.

Projektering av ombyggnationen startar omgående och projektet beräknas vara slutfört till sommaren 2024. Ordersumman om cirka 39 miljoner kronor inkluderas i orderingången för första kvartalet 2023.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige