Image
Serneke bygger 16-våningshus i Helsingborg.
Serneke bygger 16-våningshus i Helsingborg. Bild: Serneke

Serneke bygger 16-våningshus i Helsingborg

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat totalentreprenadavtal med Slättsund om nyproduktion av 85 lägenheter i kv. Luna, på Ringstorp i Helsingborg. Ordersumman uppgår till cirka 179 miljoner kronor.
Publicerad den 29 Maj 2020

Totalentreprenaden för Kv. Luna avser byggnation av 87 lägenheter fördelat på två huskroppar, på 16 respektive nio våningar, med källare och gemensamt garage. Totalt omfattar byggnaden cirka 11 000 kvadratmeter BTA. Beställaren Slättsund är ett samarbete mellan Slättö Förvaltning AB och Sundprojekt AB.

Bostadsprojektet uppförs i två etapper. Den första etappen med 57 lägenheter i 16 våningar har planerad byggstart hösten 2020 och beräknas stå klart hösten/vintern 2022/2023. Etapp två planeras att inledas våren 2021.
– Det blir en utmaning att bygga högt med allt vad det innebär kring logistik och produktion. Det kommer bli en oslagbar utsikt från många av lägenheterna och ska bli riktigt spännande att få följa med huset upp, säger Jeanna Nylander, arbetschef på Serneke.
– Vi är väldigt glada att nu kunna gå vidare med tredje etappen av R2 som vi kallar vårt projekt på Helsingborgs högsta punkt. Att kröna detta med ett 16-våningshus är helt fantastiskt. Det är ett stort intresse för bostäderna och vi ser fram emot kommande niovåningshus. Vi ser fram emot ett gott samarbete med Serneke i detta höga ovanliga projekt, säger Slättsunds Johan Hultman och Henrik Lindén.

Ordersumman om cirka 179 miljoner kronor inkluderas i orderingången för andra kvartalet 2020.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige