Image
Sehlhall skapar innovativt energicentrum åt Eskilstuna kommun, i samarbete med Energimyndigheten.
Sehlhall skapar innovativt energicentrum åt Eskilstuna kommun, i samarbete med Energimyndigheten. Bild: Sehlhall Fastigheter

Sehlhall skapar nytt energicentrum i Eskilstuna

Bygg/Arkitektur Sehlhall Fastigheter skapar ett nytt centrum för energiomställning åt Eskilstuna kommun i samarbete med Energimyndigheten. Energy Evolution Center ska lyfta fram ny energiteknik, energieffektivisering och stärka företagens konkurrenskraft både lokalt och nationellt.
Publicerad den 4 Februari 2020

Våren 2021 ska Energy Evolution Center öppna upp i Sehlhalls lokaler på Väster i Eskilstuna. I lokalerna kommer flera olika aktörer inom energiområdet att bedriva verksamhet. Exempel på aktörer är kommunens Energi- och klimatrådgivare, Energikontoret i Mälardalen samt delar av det statliga forskningsinstitutet RISE.
– Energy Evolution Center blir en viktig pusselbit för att stärka det lokala näringslivet och samtidigt bidra till ett hållbart samhälle. Det är viktigt att lyfta fram det lönsamma med energieffektiviseringar och använda energi- och miljöarbetet som en hävstång för att skapa fler hållbara jobb, säger Niklas Edmark, näringslivsdirektör, Eskilstuna kommun.

Lokalerna på Kungsgatan 61, dit Energy Evolution Center flyttar, kommer att rymma cirka 90 arbetsplatser. I direkt anslutning till energicentret planerar Sehlhall även att uppföra ett modernt vård och omsorgsboende om 66 platser, ett trygghetsboende om 36 lägenheter samt cirka 20 studentbostäder.
– Att tillsammans med kommunen realisera detta innovativa projekt är roligt och i linje med vår övergripande strategi att leda branschens utveckling av hållbarhetsfrågor. Byggnadens energisystem kommer att kombinera stationär och portabel energilagring med lokal produktion via solceller. Fastigheten utrustas med ett innovativt system för bildöverföring, internet, sensorstyrning och energi, säger Alexander Lundvall, affärsutvecklingsansvarig på Sehlhall Fastigheter.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Rånes framtid efter Amastens ledningsrockad

Bolag SBB har beslutat om den framtida ledningen för Amasten och valt att ersätta Mikael Rånes med Lars Thagesson som vd. Mikael Rånes berättar själv för Fastighetssverige hur den närmaste framtiden blir.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY