Image
Modelfabriken i Eskilstuna.
Modelfabriken i Eskilstuna. Bild: Sehlhall Fastigheter

Sehlhall köper i Eskilstuna

Transaktioner Nystartade Sehlhall Fastigheter förvärvar Modellfabriken i centrala Eskilstuna, omfattande en planerad nyproduktion om 10.000 kvadratmeter, samt restaurering av befintlig industribyggnad. På fastigheten planerar Sehlhall att uppföra ett vårdboende om 66 platser, 36 trygghetsbostäder, 30 studentbostäder samt kontor för exempelvis hemtjänst.
Publicerad den 25 September 2019

Fastigheten Modellfabriken ligger på Kungsgatan 61 i centrala Eskilstuna, i det expansiva Väster, intill Energimyndighetens nya kontor.
– Eskilstuna kommun har en väl genomarbetad utbyggnadsstrategi för sina omsorgsbostäder. Vår ambition är att tillgodose en betydande del av detta behov, säger Dan T. Sehlberg, vd och koncernchef för Sehlhall Fastigheter.

Stadsdelen Väster är under utveckling med en ny arena, ett nytt badhus och två tusen bostäder. Centralstationen, där de nya Mälartågen ytterligare förstärker Eskilstunas roll i den expansiva Mälardalsregionen, ligger på gångavstånd från fastigheten.
– Jag har arbetat med detta projekt sedan 2015, och det är roligt att vi kan gå ut i samråd med ett så genomarbetat förslag. Fastighetens varierande verksamheter förstärker områdets dynamik och skapar värdefulla synergier, säger Alexander Lundvall, affärsutvecklingsansvarig på Sehlhall.

Projektet Modellfabriken i Eskilstuna, som i dag befinner sig i samrådsfas, kommer att ingå i affärsområdet Sehlhall Vårdbostäder.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Rånes framtid efter Amastens ledningsrockad

Bolag SBB har beslutat om den framtida ledningen för Amasten och valt att ersätta Mikael Rånes med Lars Thagesson som vd. Mikael Rånes berättar själv för Fastighetssverige hur den närmaste framtiden blir.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY