Image
Mikaela Malmgren, förvaltningsansvarig på Sehlhall, som förstärker sitt hållbarhetsarbete och ingår ett samarbete med Mestro.
Mikaela Malmgren, förvaltningsansvarig på Sehlhall, som förstärker sitt hållbarhetsarbete och ingår ett samarbete med Mestro. Bild: Sehlhall

Sehlhall förstärker hållbarhetsarbetet – ingår samarbete med Mestro

Bolag Sehlhall ingår ett samarbete med Mestro, som erbjuder automatiserade energiuppföljningssystem, för inläsning och uppsamling av energidata. Syftet med samarbetet är att fördjupa Sehlhalls hållbarhetsarbete.
Publicerad den 30 November 2021

– Samarbetet med Mestro blir en viktig delkomponent i vårt hållbarhetsprogram som ska säkerställa att vi är klimatneutrala i vår verksamhet till och med 2030, säger Mikaela Malmgren, förvaltningsansvarig på Sehlhall.

Sehlhall har som målsättning att bygga klimatneutral social infrastruktur i hela landet. Samarbetet med Mestro möjliggör för Sehlhall att ta nästa kliv mot denna målsättning. Systemet som Mestro tillhandahåller, ger Sehlhall möjligheten att följa fastigheternas direkta miljöpåverkan mätt i CO2-utsläpp. Det innebär att Sehlhall kan ta kontroll över energiförbrukningen i samtliga omsorgsfastigheter.
– Vi ser stora vinster i att automatisera energidata i våra fastigheter. Förbrukningen är även kopplad till direkta kostnader vilket gör det enkelt att se vilka besparingar i energiförbrukningen som kan genomföras, säger Mikaela Malmgren.

Systemet kommer att vara i full drift i Sehlhalls befintliga bestånd senast vid årsskiftet. Sehlhall kommer även att implementera Mestro i framtida fastighetsförvärv.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Savills IM stärker teamet – rekryterar från Blackrock: "Fantastisk möjlighet"

Bolag Savills IM fortsätter stärka sitt team. Den gången är det Johan Bark som ansluter från Blackrock och tar rollen Head of Client Capital, Nordics. Han berättar för Fastighetssverige vad som lockade med rollen och vad han hoppas åstadkomma, vad han tar med sig från Blackrock och var han ser Savills IM i Norden framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY