Image

Schuss blir senior rådgivare åt fondbolag

Karriär Genesta har knutit Lennart Schuss till bolaget. Han kommer att hjälpa Genesta med kapitalanskaffning och transaktioner och blir medlem av företagets advisory board. - Men min huvudsakliga verksamhet blir också framöver mitt eget bolag, säger Lennart Schuss till Fastighetssverige.
Publicerad den 15 Oktober 2013
Lennart Schuss. Bild: Eddie Ekberg
Lennart Schuss.

Som senior rådgivare till Genesta kommer Lennart Schuss att arbeta på en strategisk nivå där han kommer att stödja ledningen samt utveckla och förstärka Genestas närvaro i den svenska kapitalmarknaden.

- Vi är glada och stolta över att ha lyckats rekrytera Lennart till Genesta. Med Lennart på plats i teamet känner vi att vi tagit ytterligare ett viktigt steg mot att bli den bästa aktören i den nordiska fastighetsmarknaden, säger David Neil, vd på Genesta.

Lennart Schuss, som är mest känd för att ha varit med och byggt upp Catella, lämnade nyligen sin anställning på Tenzing för att i stället ägna sig åt Gimmel Fastigheter, som han driver tillsammans med Stendörrens grundare Peder Johnsson.

- Genesta ringde och frågade. De har sedan tidigare en rådgivare, Jakob Grinbaum, som är en god vän till mig. Jag tycker att det är roligt att hjälpa till med mitt kontaktnät, säger Lennart Schuss till Fastighetssverige.

Lennart Schuss sitter också i Tenzings styrelse, men ägnar sig huvudsakligen åt Gimmel Fastigheter, som ska köpa miljonprogramsbostäder, främst i Mälardalen.
- Vi har kommit igång och tittar på lämpliga affärer. Vi har flera kapitalstarka delägare, bland annat Stendörren. De andra kan jag inte berätta om nu.

Hur stora affärer kan ni göra?
- Jag kan säga att vi skaffar fram den equity vi behöver. Jag skulle tro att vi gör den första affären strax efter årsskiftet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Genesta på Branschguiden

Genesta är ett oberoende fondbolag med inriktning mot kommersiella fastigheter på den nordiska marknaden. Med våra fonder kan institutionella investerare ta del av såväl utmärkt tillgångsförvaltning som unik lokal marknadskännedom.

Vår organisation är vertikalt integrerad, och våra kunniga medarbetare säkerställer en hög kvalitet inom alla nyckelfunktioner – analys, förvärv, fondförvaltning och tillgångsförvaltning. Genesta har kontor i Sverige, Finland, Danmark och Luxemburg. Våra 31 anställda är hängivna i arbetet med att realisera den inneboende potentialen i ko...

Läs mer om Genesta på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige