Image
SBS får grönt ljus för 350 lägenheter i Karlstad.
SBS får grönt ljus för 350 lägenheter i Karlstad. Bild: SBS

SBS får klartecken för 350 lägenheter i Karlstad

Bygg/Arkitektur Studentbostäder i Sverige planerar åtta nya studentbyggnader på Kvintett- och Vintergatan i Karlstad. Nu har stadsbyggnadsnämnden antagit detaljplanen.
Publicerad den 28 Augusti 2020

Under onsdagen antogs den inlämnade detaljplanen av stadsbyggnadsnämnden i Karlstad. Det ger SBS möjlighet att söka bygglov för att påbörja byggnationen av de 350 nya studentbostäder som planeras på Kvintett- och Vintergatan. SBS äger idag 120 studentlägenheter på området som kommer ersättas av åtta nya byggnader, med utrymme för ett lokalkontor och verksamheter.

– Det är ett viktigt och efterlängtat steg på vägen. Karlstad har ett fortsatt underskott på studentbostäder, och de nya bostäderna är ett viktigt tillskott för att möta behovet, och samtidigt skapa ett mer attraktivt och trivsamt bostadsområde. Nu ser vi fram emot att sätta igång och förverkliga vår vision, säger Rebecka Eidenert, vd på Studentbostäder i Sverige.

Arbetet med rivning och byggnation kommer ske i etapper med planerad start under 2021.

Fastator är största ägare i Studentbostäder i Sverige med 34 procent av aktierna. Övriga större aktieägare är Amasten, Lindbäcks Fastigheter, SBB och Älvstranden i Karlstad.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Roger Akelius: "Leiv behövs hos SBB"

Bolag För Fastighetssverige kommenterar Akelius grundare Roger Akelius fredagens stora bomb i fastighetsbranschen – att Ilija Batljan avgår som vd för SBB och ersätts av Akelius CFO Leiv Synnes.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige