Image
Johan Grevelius.
Johan Grevelius. Bild: SBF Bostad

SBF Bostad: Substansvärdet upp 5,5 procent i Q2

Bolag Vd: "NAV-utvecklingen var synnerligen god under kvartal två".
Publicerad den 30 Juli 2021

Styrelsen i SBF Bostad AB har beslutat att publicera NAV kvartalsvis för att öka informationsgivningen till bolagets aktieägare.

NAV per A-aktie uppgick per den 30 juni 2021 till 13 200 kronor.

Fastighetsbeståndet marknadsvärderades per den 30 juni 2021 till 2 173 miljarder kronor.

Vid beräkning av NAV har bolaget utgått från det egna kapitalet för aktuell period med avdrag för stamaktierna samt eventuell vinstdelning och lagt tillbaka uppbokad latent skatteskuld, dividerat med totalt antal A-aktier. Vid NAV-beräkningen har hänsyn inte tagits till eventuella transaktionskostnader och skatteeffekter som kan uppstå vid en försäljning av tillgångarna.

NAV per A-aktie har fastställts av bolagets värderingsfunktion den 30 juli 2021. Beräkningen har inte varit föremål för extern revision/granskning.

– Vi kan konstatera att NAV-utvecklingen var synnerligen god under kvartal två med en ökning av NAV med 5,5 procent. Detta inkluderar den utdelning på 300 kr per A-aktie som avskilts och distribuerats till aktieägarna. Fonden är nu åter fullinvesterad efter förvärven i Åstorp och Malmö som skett under juni och juli.Vår bedömning är att vi kommer kunna bibehålla den goda utvecklingen under hela året då efterfrågan på våra tillgångar, hyresfastigheter i tillväxtområden, fortsätter att vara stark, säger vd Johan Grevelius.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Savills utveckla transaktionsteamet när nyckelduon lämnar

Karriär Carolina Herling blir ny chef för Savills transaktionsrådgivning när Niklas Zuckerman lämnar för att bli vd för Odd Molly. Samtidigt lämnar också Anders Nordvall sin roll på fastighetsjätten. Niklas Samulesson, vd för Savills Sverige, berättar för Fastighetssverige vad det här betyder för de fortsatta affärerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY