Image
Jessica Thornander.
Jessica Thornander. Bild: SBB

SBB tecknar nya hyresavtal i väst

Uthyrning SBB tecknar nya hyresavtal med hyresgäster i Göteborg och Borås till ett årligt hyresvärde om cirka 39 miljoner kronor.
Publicerad den 7 April 2022
Annons
Image

SBB tecknar tre nyuthyrningar i Göteborg och Borås samt en hyresförlängning med Polisen i Borås. I fastigheten Gamlestaden 2:5, har Praktiska Gymnasiet, Academedia, tecknat ett nytt tioårigt hyresavtal om 3 060 kvadratmeter. Skolan flyttar in i sina nyrenoverade lokaler under 2023 och välkomnar då 370 elever till den nya skolan.

I fastigheten Solrosen 17, har Kriminalvården tecknat ett nytt sexårigt hyresavtal om 1 800 kvadratmeter och i Fjolner 21, har Polisen förlängt sitt avtal om 10 200 kvadratmeter med ett nytt femårigt hyresavtal.

SBB har även genom sitt helägda dotterbolag Odalen fastigheter ingått ett 20-årigt hyresavtal med Avastagården för äldreboende om 100 platser vid Nya Altplatsen i Göteborg. Utöver äldreboende kommer Altplatsen bestå av hyresrätter och kommersiell service till en total uthyrbar area för hela projekt Altplatsen som beräknas uppgå till cirka 16 800 kvadratmeter BTA.

– SBB arbetar kontinuerligt och strukturerat med nyuthyrningar och omförhandlingar i beståndet och det känns väldigt roligt att vi nu är i mål med nya avtal och ser fram emot att välkomna viktiga samhällshyresgäster till sina nya anpassade lokaler, säger Jessica Thornander, regionchef Väst, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Årets hittills tuffaste börsmånad över – endast två bolag steg

Lista Nästan samtliga fastighetsbolags kurser lös rött under juni och för ett antal bolag föll kursen dramatiskt med över 40 procent. Här presenterar Fastighetssverige en lista över hur bolagen presterade på börsen under juni.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige