Image
Krister Karlsson.
Krister Karlsson. Bild: SBB

SBB tecknar 25-årigt kommunalt hyresavtal för en förskola i Säters kommun

Uthyrning Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB ("SBB") har tecknat ett hyresavtal om 25 år med Säters kommun avseende en ny förskola i Skönvik för 120 barn. Detta är startskottet för samhällsutvecklingen inom Skönvik med bostäder och samhällsservice, förskolan beräknas stå klar 2024.
Publicerad den 19 Augusti 2022

Skönviksområdet kommer att utvecklas till en ny stadsdel i kommunen och med närheten till centrum och natur är platsen attraktiv för barnfamiljer. Stadsdelen är ett välkommet inslag i kommunen eftersom det finns en lång bostadskö och kommunen är attraktiv i den utveckling som sker i hela regionen med bland annat Northvolt i Borlänge och det nya regementet i Falun.

– Skönviksområdet är en mycket attraktiv del av Säters kommun och att etablera en förskola på platsen innebär att fler personer får upp ögonen för områdets kvaliteter och vi hoppas på ett fortsatt långvarigt och gott samarbete med kommunen i den fortsatta utvecklingen, säger Krister Karlsson, vice vd, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

– Vi vill utveckla Skönvik till en härlig, fräsch stadsdel där det finns utrymme att växa. Förskolan och bostäderna är en bra början. Satsningen är ett gemensamt åtagande för Säters kommun och Samhällsbyggnadsbolaget, säger Mats Nilsson, Kommunstyrelsens ordförande, Säters Kommun.

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

EU-satsning för energieffektiva bostäder testas i Göteborg

Energi/miljö Ett nytt EU-projekt, ThumbsUp, ska utveckla och demonstrera energilagringslösningar i bostäder. Projektet, som involverar 19 företag, universitet och forskningscentra, koordineras av Veolia i Spanien, medan svenska Johanneberg Science Park samordnar hur lösningen ska testas. Detta sker i Göteborg på HSB Living Lab, en av tre demonstrationsplatser.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige