Image
Ilija Batljan, vd för SBB.
Ilija Batljan, vd för SBB. Bild: David Schmidt/Pixprovider

SBB och Savana investerar 800 miljoner i Brandbergen

Transaktioner Samhällsbyggnadsbolaget i Norden och Savana bygger 409 lägenheter i Brandbergen, söder om Stockholm
Publicerad den 24 September 2020

SBB och Savana inleder ett samarbete kring nyproduktion av bostäder i Brandbergen centrum i Haninge kommun. Totalt omfattar projektet 409 lägenheter med en total investering om cirka 800 miljoner kronor. SBB räknar med en "yield on cost" på 4,5 procent. Savana garanterar byggkostnaden.

Därutöver kommer Savana att jobba med försäljning av 137 lägenheter som bostadsrätter. Bostadsrätterna bedöms generera en vinst på omkring 50 miljoner kronor för vardera part. SBB kommer att vara långsiktig ägare av 272 hyresrätter. Hyresrätterna tillträds vid färdigställande vilket bedöms ske under första kvartalet 2022 samt fjärde kvartalet 2022.
– Vi fortsätter att stärka vår position i Stockholmsregionen och i Haninge kommun där vi utöver denna nybyggnation räknar med att snart ta ett första spadtag i Jordbro och Västerhaninge, säger Krister Karlsson, vice vd på Samhällsbyggnadsbolaget i Norden.

Tango har varit Savanas rådgivare.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

David Mindus: "Uteslutande pris relativt risk avgör var vi investerar"

Bolag Sagax ökar hyresintäkter och förvaltningsresultat i det tredje kvartalet och höjer dessutom vinstprognosen för helåret. Företagets vd David Mindus berättar för Fastighetssverige hur han ser på fler förvärv framöver. Det här avgör var de investerar och då är de redo att gå in på nya marknader.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY