Image

SBB och HSB utvecklar i Nyköping

Bygg/Arkitektur HSB Projektpartner och HSB Södermanland bildar ett gemensamt bolag med SBB för utveckling av 650-800 lägenheter i Nyköping.
Publicerad den 5 Juli 2017

Parterna bildar ett JV-bolag, där SBB äger 50 procent och HSB 50 procent. JV-bolaget köper fastigheterna Raspen 2 och 3 i Nyköping av SBB.

– Vi är mycket nöjda med detta förvärv och ser fram emot att utveckla ett attraktivt tillväxtområde i Nyköping tillsammans med SBB, säger Magnus Ekström, tf vd HSB Projektpartner.

– Nyköping är en stad i kraftig utveckling och vi är väldigt nöjda med att genom denna affär kunna förverkliga vår planerade expansion där och erbjuda våra medlemmar attraktivt boende. HSB som stark samhällsaktör bidrar till det goda boendet och vårt samarbete med Samhällsbyggnadsbolaget förstärker den visionen, säger, Jon Leo Rikhardsson, vd för HSB Södermanland.

- Nyköping är i en spännande utvecklingsfas och vi är mycket glada att tillsammans med HSB ta ett stort kliv mot genomförandet av vår stora satsning i kommunen, säger Ilija Batljan, vd för Samhällsbyggnadsbolaget.

Planen är att utveckla en attraktiv blandstad i anslutning till Nyköpings nya resecentrum, i området Nöthagen, intill Nyköpings lasarett. Området förvandlas från ett trist industriområde till ett modernt bostadsområde med inslag av både närservice och samhällsfastigheter precis intill det framtida resecentrum.

- Nyköping är en stad i kraftig utveckling och vi är väldigt nöjda med att genom denna affär kunna förverkliga vår planerade expansion där och erbjuda våra medlemmar attraktivt boende. HSB som stark samhällsaktör bidrar till det goda boendet och vårt samarbete med Samhällsbyggnadsbolaget förstärker den visionen, säger, Jon Leo Rikhardsson, vd HSB Södermanland.

Detaljplanearbetet pågår med samråd hösten 2017 och ett förväntat antagande till sommaren 2018.

JV-bolaget planerar att utveckla 650 lägenheter. Samhällsbyggnadsbolaget fortsätter äga andra delar i området för egen utveckling på platsen

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Obos Nya Hem-vd:n vill se sänkta trösklar till ägt boende

Bostäder Det är ingen nyhet att exempelvis lärare, poliser och brandmän har svårt att efterfråga nybyggda bostadsrätter på många håll i landet. Sofia Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem, menar att de som får samhället att fungera också borde har råd med en egen bostad. – Det här är en jätteviktig fråga, speciellt nu när det är tuffa tider. Något måste göras så att fler kan ta sig in på den ägda bostadsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige