Image
Ilija Batljan.
Ilija Batljan. Bild: SBB

SBB blir majoritetsägare i Amasten – utlöser budplikt

Transaktioner SBB förvärvar hela ICA-handlarnas innehav i Amasten på cirka 32,74 procent av aktierna och rösterna och kommer efter förvärvens fullföljande att kontrollera totalt cirka 53 procent av aktierna och rösterna i bolaget. Förvärvet utlöser samtidigt budplikt för resterande aktier i Amasten.
Publicerad den 18 November 2021

SBB har idag ingått avtal om förvärv av stamaktier av serie A i Amasten. SBB och säljarna, ICA-handlarnas Förbund, har kommit överens om ett pris om 13,30 kronor per stamaktie av serie A i Amasten.

SBB har ingått avtal med ICA-handlarnas Förbund om att förvärva deras innehav på 246 000 000 stamaktier av serie A i Amasten, motsvarande 32,71 procent av aktierna och 32,74 procent av rösterna i Amasten. Köpeskillingen ska erläggas kontant och motsvarar ett totalt kontantvederlag om 3 271 800 000 kronor. SBB har även ingått avtal med Gösta Welandson med närstående om att förvärva sammanlagt 19 410 754 stamaktier av serie A i Amasten, motsvarande 2,58 procent av aktierna och rösterna i Amasten. Köpeskillingen ska erläggas kontant och motsvarar ett totalt kontantvederlag om 258 163 028,20 kronor.

SBB kontrollerade innan transaktionerna cirka 18 procent av rösterna och kapitalet i Amasten, innebärande att SBB efter transaktionerna kommer att kontrollera cirka 53 procent av aktierna och rösterna i Amasten. Amasten är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market.

Transaktionerna förväntas slutföras den 30 november 2021 och kommer då enligt takeover-reglerna för vissa handelsplattformar att utlösa en skyldighet för SBB att lämna ett offentligt uppköpserbjudande avseende resterande aktier i Amasten.

Erbjudandet ska enligt Takeover-reglerna lämnas inom fyra veckor från det att budpliktsskyldigheten uppstår. När transaktionerna är genomförda kommer SBB att offentliggöra detta och avser därefter att lämna erbjudandet inom den tidsfrist som anges i Takeover-reglerna och i enlighet med bestämmelserna i Takeover-reglerna.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige