Image

Säljer ur Svearealportföljen

Transaktioner Starwood och den svenska partnern Scius Partners säljer bostadsbyggrätter i Limhamn till Veidekke Bostad.
Publicerad den 14 September 2017

Scius Partners har efter förvärvet av Sveareal i februari 2015 skapat bostadsbyggrätter om 9 000 kvadratmeter på fastigheten Cementen 4 i Limhamn, Malmö.

Fastigheten består i dag av 3 777 kvadratmeter kontor och lager. Veidekke Bostad har efter ändrad detaljplan förvärvat fastigheten. Köpeskillingen är inte officiell.

- Vi är glada att ha tillskapat dessa byggrätter med efterföljande försäljning av fastigheten, vilket båda låg i affärsplanen från förvärvet av Sveareal. Vi är även i process att tillskapa ytterligare cirka 250 000 kvadratmeter bostadsbyggrätter i fastigheter lokaliserade i Kista, Täby, Västerås, Malmö och Lund i Svearealportföljen, säger Mikael Freudmann, vd på Scius Partners.

Starwood Capital Group, via ett av Starwood Global Opportunity Fund X (SOF X) kontrollerat närståendebolag, förvärvade Cementen 4 som en del av förvärvet av Sveareal Fastigheter i Sverige och DNB NOR Eiendomsinvest I ASA i Norge, vilken var den största affären i Norden under 2015.

Scius Partners är lokal partner åt Starwood för Svearealportföljen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Batljan: "Vi kommer aldrig släppa JM"

Bolag Den 20 juni köpte SBB 20 procent av kapitalet i JM och under hösten har börsjätten fyllt på ännu mer och äger nu 27 procent av aktierna. Det har spekulerats om SBB kan komma att lägga ett bud på hela bolaget men kring det ämnet är Ilija Batljan som väntat fåordig. SSB-vd:n ser i alla fall JM som en långsiktigt investering för sitt snabbväxande bolag, det berättade han bland annat under ett event som Aktiespararna ordnade under tisdagen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY