Image
Klöverns vd Rutger Arnhult garanterar bolagets nyemission.
Klöverns vd Rutger Arnhult garanterar bolagets nyemission. Bild: Klövern

Så här blir villkoren i Klöverns nyemission

Bolag Nu annonserar Klövern villkoren i sin nyemission om två miljarder kronor.
Publicerad den 10 November 2020

Aktieägare i Klövern har företrädesrätt, för stamaktie av serie A och serie B, att teckna en (1) ny aktie per fyra (4) befintliga aktier av serie A respektive serie B.

Teckningskursen har fastställts till 10 kronor per stamaktie, oavsett aktieslag, vilket, förutsatt att företrädesmissionen fulltecknas, motsvarar en emissionslikvid om högst 2 063 miljoner kronor före emissionskostnader, vilka beräknas uppgå till cirka 35 miljoner kronor.

Avstämningsdagen för att delta i företrädesemissionen är den 17 november 2020.

De två största aktieägarna, sett till antal aktier, Rutger Arnhult (genom bolag) och Corem Property Group AB (publ) som tillsammans innehar 33,8 procent av utestående stamaktier och 32,6 procent av det totala antalet röster i Klövern har åtagit sig att teckna sina respektive pro rata-andelar i företrädesemissionen. Därutöver har Länsförsäkringar Fastighetsfond och Handelsbanken Fonder, som tillsammans innehar 11,9 procent av utestående stamaktier och 6,7 procent av det totala antalet röster i Klövern, uttryckt sin avsikt att teckna sina respektive pro rata-andelar i företrädesemissionen.

Den del av företrädesemissionen som inte täcks av teckningsåtagandena garanteras av Rutger Arnhults bolag M2 Asset Management AB.

Företrädesemissionen är således fullt garanterad.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetssveriges favoritepisoder från Wallenstams bok

Bolag På vårt event Lokalmarknadsdagen i mars berättar Hans Wallenstam om 90-talskrisen, hur Wallenstam var det enda västsvenska fastighetsbolaget som överlevde och om sina nyvunna erfarenheter som författare. Fastighetssverige har naturligtvis läst hans bok "Mot alla odds" – och under tre dagar rankar vi här de mest läsvärda episoderna från den. I dag: Kulturkrocken mellan det gamla och det nya, vändningen i ulltröja från Grebbestad, valutakäftsmällen på slottet och julkortet till värsta antagonisten.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY