Image
Rutger Arnhult, vd och största ägare i Klövern.
Rutger Arnhult, vd och största ägare i Klövern. Bild: Klövern

Klövern: Emission av stamaktier för två miljarder

Bolag Klöverns styrelse har beslutat om en fullt garanterad företrädesemission om cirka två miljarder kronor som stöds av de två största aktieägarna, vd Rutger Arnhult och Corem.
Publicerad den 6 Oktober 2020

Arnhult och Corem, som tillsammans har 33,8 procent av kapitalet och 32,6 procent av rösterna har åtagit sig att teckna sina pro rata-andelar. M2 Asset Management, ägt av Arnhult, garanterar resterande del av emissionen.

Klövern ser goda möjligheter för fortsatt värdeskapande genom tilläggsförvärv till fastighetsportföljen samt förädling och utveckling av den byggrättsportfölj som bolaget har byggt upp under en längre tid. I syfte att tillvarata dessa möjligheter och samtidigt bibehålla en balans mellan eget kapital och skulder, har Klöverns styrelse beslutat att, under förutsättning av godkännande vid en extra bolagsstämma den 13 november 2020, genomföra en fullt garanterad nyemission av stamaktier med företrädesrätt för befintliga stamaktieägare, där den totala emissionslikviden uppgår till cirka 2 miljarder kronor.

– Klövern har en fantastiskt intressant projektpipeline med en mix av samhällsfastigheter, kontor och bostäder. För att kunna driva denna utveckling och expansion optimalt krävs det en stark kapitalbas. Förbättrad finansiell styrka säkerställer även bolagets möjligheter att fortsätta erhålla konkurrenskraftiga finansieringsvillkor till nya hållbara projekt och selektiva förvärv. Företrädesemissionen är i det sammanhanget en positiv och viktig förutsättning för möjligheterna att nuvarande kreditrating ska kunna höjas ytterligare, säger Klöverns vd Rutger Arnhult.

Avstämningsdag beräknas bli den 17 november och Klövern räknar med att komma med villkoren den 10 november.

Genomförandet av emissionen kräver ett godkännande av en extra bolagsstämma den 13 november.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetssveriges favoritepisoder från Wallenstams bok

Bolag På vårt event Lokalmarknadsdagen i mars berättar Hans Wallenstam om 90-talskrisen, hur Wallenstam var det enda västsvenska fastighetsbolaget som överlevde och om sina nyvunna erfarenheter som författare. Fastighetssverige har naturligtvis läst hans bok "Mot alla odds" – och under tre dagar rankar vi här de mest läsvärda episoderna från den. I dag: Kulturkrocken mellan det gamla och det nya, vändningen i ulltröja från Grebbestad, valutakäftsmällen på slottet och julkortet till värsta antagonisten.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY