Image

RW Capital bygger nytt i Orminge

Bygg/Arkitektur RW Capital bygger två nya bostadshus med sextiotalet lägenheter på Ormingeringen i Nacka.
Publicerad den 4 Mars 2015

På platsen ligger en tidigare förskola som idag används för tillfälliga boenden. Bolaget har förvärvat en byggrätt för två byggnader om fyra våningar. Husen kommer att bestå av 4 200 kvadratmeter bostadsyta fördelade på 55 till 60 lägenheter.

De nya bostadshusen blir den första nyproduktionen av bostäder i området sedan området uppfördes på 60- och 70-talet. RW Capitals vd, Nackabon Marcus Hamberg, ser nybyggnationen som nästa steg i områdets förnyelse.

– Vi har pratat med många i området som trivs väldigt bra och gärna flyttar inom området. Samtidigt har just den yta som vi kommer att bygga på uppfattats som något som drar ner närområdet. Vi tror därför att två helt nya bostadshus med hög boendestandard kommer att bidra till hela områdets attraktionskraft och locka både befintliga Ormingebor samt nya invånare till området, säger Marcus Hamberg.

FAKTA/ RW Capital
RW Capital omvandlar flerfamiljsfastigheter med eftersatt underhåll till attraktiva bostäder med goda driftnetton och låga förvaltningskostnader. Bolaget har sin verksamhet i Skåne och merparten av fastigheterna är belägna i Malmöområdet. Fastighetsportföljens aktuella marknadsvärde uppgår till cirka 300 miljoner kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige