Image
Rutger Arnhult och Jan-Åke Glommen.
Rutger Arnhult och Jan-Åke Glommen. Bild: Vernum Fastigheter

Rutger Arnhult kliver in som storägare i Vernum Fastigheter

Bolag Rutger Arnhult blir ny storägare i Vernum Fastigheter. Bolaget vill bygga 500 hållbara bostäder i trä för egen förvaltning i tillväxtorter – varje år.
Publicerad den 17 September 2021

Vernum Fastigheter har fått en ny storägare i form av Rutger Arnhult, som i dag äger 35 procent av bolaget och kommer att ta plats i styrelsen. Övriga delägare är Jan-Åke Glommen, Fredrik Lindberg, Anders von Scheele, Rolf Alexander och Anders Tengbom.
– Jag får många propåer från bostadsbolag i olika tillväxtfaser. Vernum har ett starkt team och en intressant affärsmodell. Företagets sätt att kombinera en industrialiserad och hållbar nyproduktion i trä med långsiktig förvaltning känns helt rätt. Produktionen är skalbar och målet att årligen bygga 500 nya hyreslägenheter är både sporrande och inom räckhåll, säger Rutger Arnhult.

Vernum Fastigheter har sedan tidigare ett fastighetsbestånd som tillskjutits av ägarna, med fastigheter och byggrätter i bland annat Nynäshamn, Sollentuna, Linköping, Strängnäs, Norrtälje och Enköping. De första projekten med den egenutvecklade produktionsmetoden är 33 lägenheter i Enköping och 135 lägenheter i Sollentuna. Nyligen byggstartades även 66 bostäder i projektet Telegrafen 9 i Nynäshamn.
– Vi ser förstås väldigt positivt på att få in Rutger som delägare i Vernum, med hans gedigna kompetens, stora branschnätverk och vår gemensamma syn på klimatsmart bostadsproduktion. Det ger oss goda förutsättningar att realisera Vernums vision att bli ett av Sveriges ledande bolag inom produktion och förvaltning av hållbara hyresbostäder, säger styrelseordförande Jan-Åke Glommen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"För Sveriges ekonomi och för sysselsättningsgraden är detta en katastrof"

Bolag K-Fastigheter meddelade i förra veckan att man tecknat avtal med leverantörer av cement för koncernens beräknade totala produktionsvolym under 2022. Vd:n och grundaren Jakob Karlsson berättar hur man lyckats med det, hur man klarar sina mål om klimatpositiva prefabstommar med importerad cement och hur han tycker att man bör agera för att undvika den cementkris som riskerar att vara i antågande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY