Image
Maria Ronvall.
Maria Ronvall. Bild: Skanska

Ronvall ny transaktionschef på Skanska Sverige

Karriär Maria Ronvall har utsetts till ny transaktionschef för Skanska Sverige där hon kommer att ansvara för fastighetstransaktioner inom regionerna Projektutveckling kommersiellt samt Hyresbostäder i Sverige. Maria Ronvall kommer i befattningen att ingå i båda regionernas ledningsgrupper.
Publicerad den 8 Juni 2020

Maria Ronvall efterträder Ahmed Galijasevic som gått vidare till affärsutvecklingschef för Stockholm och norra Sverige inom Projektutveckling kommersiellt. Maria kommer senast från en roll som uthyrnings- och marknadsansvarig på Skanska Fastigheter, och har sedan tidigare erfarenhet som bland annat som transaktionschef och affärsutvecklare inom Skanska. Maria Ronvall tillträder den nya rollen 1 augusti.

Projektutveckling kommersiellt fokuserar på utveckling inom produktsegmenten skolor, vårdboenden, kontor och hotell medan Hyresbostäder fokuserar på utveckling av hyresrätter. Båda regionerna verkar över hela landet.

– Jag är väldigt glad över att välkomna Maria till oss i Skanska Sverige. Hon har en bred kunskap inom affärsutveckling, värdering och transaktioner med en tydlig styrka i sin relationsorienterade personlighet. Jag är säker på att Maria, med sitt affärssinne och goda samarbetsförmåga, kommer lyckas väl i uppdraget i att leda Skanska Sveriges transaktionsarbete och utveckla långsiktiga relationer med våra kunder, säger Joakim Åkesson, regionchef Projektutveckling kommersiellt, Skanska Sverige.

– Maria är affärsdriven med sinne för vad som är värdeskapande för såväl Skanska som våra kunder. Hon har genom året arbetat med transaktioner både i Sverige och Centraleuropa, och har återkommande kombinerat goda affärsresultat med samarbetsglädje. Maria kommer vara ett tydligt tillskott i Skanska Sveriges transaktionsarbete och i samarbetet med våra investorer, säger Britta Cesar Munck, regionchef Hyresbostäder, Skanska Sverige.

– Jag ser fram emot att leda, samordna och utveckla transaktionsverksamheten tillsammans med teamet och övriga medarbetare inom Hyresbostäder och Projektutveckling kommersiellt. Transaktionen är ett viktigt led inom projektutveckling och att få möjligheten att arbeta med båda regionerna ser jag som en spännande utmaning som skapar nya affärsmöjligheter, säger Maria Ronvall.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande projektutvecklings- och byggföretag med verksamhet inom hus- och anläggningsbyggande samt utveckling av bostäder och kommersiella lokaler.

I Sverige har företaget cirka 11 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2014 till drygt 30 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2014 cirka 1 700 nya hem. Skanska erbjuder även tjänster inom offentlig privat samverkan.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik och affärshus.

Vi utvecklar arbetsmilj...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför lämnade toppnamnet PwC

Bolag Arne Engvall har slutat som Head of Real Estate på PwC. Detta efter hela 30 år på företaget. För Fastighetssverige beskriver han bakgrunden till beslutet och vad han ska syssla med framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY