Image
Roger Akelius och Rutger Arnhult.
Roger Akelius och Rutger Arnhult. Bild: Niklas Tollesson/Castellum

Roger Akelius utspel: Känga till Arnhult och vill se slopad utdelning

Bolag Castellum måste slopa utdelningen till aktieägarna vid nästa årsstämma, säger nye storägaren Roger Akelius i en intervju med Göteborgsposten. I samma intervju ger han även uttryck för att ha tappat förtroendet för bolagets vd Rutger Arnhult.
Publicerad den 4 November 2022

Nyligen blev Akelius största ägare i Castellum efter att ha köpt merparten av Rutger Arnhults innehav i bolaget. Roger Akelius är Akelius grundare och i en explosiv intervju med Göteborgs-Posten går han till hård attack mot vd:n Rutger Arnhult och anser dessutom att Castellum ska slopa utdelningen – för att slippa gå i konkurs.

Till tidningen säger han bland annat:
– Jag såg hur vd:n gick ut och sa att de har en betryggande finansiering. Att lura samtliga aktieägare att de har en betryggande finansiering – en sådan fruktansvärd bluff. De har inte alls någon betryggande finansiering. Castellum har en del obligationer som de inte kan förlänga om något år och så måste de väl ut och sälja fastigheter för att få in lite pengar. Men det går inte att sälja fastigheter nu.

Enligt Roger Akelius måste Castellum, som har höjt utdelningen 24 år i rad, slopa utdelningen vid nästa årsstämma.
– Stigande i 24 år men nu säger jag att man får välja – ska man ha konkurs eller ska man ha kvar utdelningarna, säger Roger Akelius till GP och uppmanar även fastighetsbranschen i stort att omgående avstå från att dela ut.

På en direkt fråga om han har förtroende för Rutger Arnhult som vd svarar Roger Akelius:
– Jag hade det fram till han sa att Castellum har en betryggande finansiering.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige