Image

RO-Gruppen får uppdrag av Lerums kommun

Bygg/Arkitektur Lerums kommun väljer RO-Gruppen för ombyggnaden av Berghultskolan. Ordervärdet uppgår till 62 miljoner kronor.
Publicerad den 13 Januari 2016

Det är RO-Gruppens Boråsavdelning som kommer att ansvara för byggnationen. Företaget har tidigare gjort flera liknande projekt.
– Vi har byggt upp en unik erfarenhet kring om- och tillbyggnad av skolor och därför känns det naturligt för oss att även expandera till andra kommuner för att erbjuda våra tjänster, säger Daniel Paterson affärsområdeschef på RO-Gruppen.

Projektet omfattar rivning av 800 kvadratmeter skola samt tillbyggnad av 2 200 kvadratmeter skola och förskola. I entreprenaden byggs även ett nytt storkök och matsal på 400 kvadratmeter samt ny skolgård.

Ombyggnaden påbörjas runt påsk och eleverna kommer att flytta in i de nya lokalerna efter sommarlovet 2017.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige