Sedan 2014 har andelen arbetsledare som är kvinnor ökar från 18 procent till 32 procent.
– En av anledningarna till att andelen kvinnor som är chefer hela tiden ökar är att vi har en tydlig målbild. Målet är till en början att 40 procent av alla chefer ska vara kvinnor vilket matchar fördelningen mellan kvinnor och män sett till alla anställda på Riksbyggen. Det är också resultatet av ett envist och idogt arbete, säger Karin Goddard, HR-chef på Riksbyggen.
Av Riksbyggens cirka 2 400 anställda arbetar majoriteten inom affärsområde Fastighetsförvaltning, en bransch som tidigare varit kraftigt mansdominerad men där Riksbyggen de senaste åren ökat andelen kvinnor.
– Det är mycket glädjande att vi i dag har många fler chefer som är kvinnor inom fastighetsförvaltningen. Det ger ett viktigt signalvärde och visar att kvinnor har goda karriärmöjligheter om de börjar arbeta inom vår förvaltningsorganisation, säger Karin Goddard.
På Riksbyggen börjar målsättningen med en jämn fördelning mellan könen redan vid rekryteringen av sommarjobbare.
– Vi har gjort en satsning att ge fler unga sommarjobb och att 50 procent av alla sommarjobbare ska vara tjejer. Det har också gett resultat, under 2017 var Riksbyggen den aktör i branschen som anställde flest sommarjobbare, säger Karin Goddard.
Presenteras av Fastighetsägarna Service
Presenteras av Fastighetsägarna Service
Presenteras av Aros Kapital
Presenteras av CDVI
Presenteras av Brandskyddsföreningen
Transaktioner Hur blir transaktionsåret 2025, vilka faktorer kommer ha störst påverkan för dess utvecklingen, vilka segment blir heta respektive kalla och vilken roll kommer utländska aktörer spela på den svenska transaktionsmarknaden? En panel bestående av Erik Nyman, JLL, Peter Wiman, EY, Maryrose David, Savills, och Adam Tyrcha, Newsec, ger sin bild av transaktionsåret som står för dörren.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.