Image
Visionsbild för det kommande Västerbro.
Visionsbild för det kommande Västerbro. Bild: Lunds kommun

Riksbyggen förvärvar fastighet i Lund för cirka 150 nya bostäder

Bostäder Fler bostäder för unga i Lund. Genom att förvärva fastigheterna Verkstaden 4 och 10 i Lund kan Riksbyggen börja planera för cirka 150 nya lägenheter i utvecklingsområdet Västerbro. Framför allt är det unga vuxna, vuxna utan barn och personer mitt i livet som är målgruppen för Riksbyggens planerade satsning.
Publicerad den 6 September 2022

– På Riksbyggen ser vi ett stort behov av fler bostäder för unga i Lund. Vi är väldigt glada över förvärvet som är en viktig del i Riksbyggens långsiktiga satsning på fler bostäder i Lund, säger Lina Norman, affärsutvecklare på Riksbyggen Sydväst.

Västerbro är ett av de stora utvecklingsområdena i Lund och Riksbyggen äger sedan tidigare fastigheten Gustavshem 2. Riksbyggen planerar totalt för 4-5 bostadsrättsföreningar i området, med kommersiella lokaler i bottenplanet.

– Framför allt är det små, yteffektiva lägenheter som vi planerar för. Här kommer nog många unga att köpa sin första bostad. Det är ett perfekt läge central i Lund som vi tror kommer att locka många unga, säger Lina Norman.

Om Västerbro:
Västerbro är ett av Lunds viktigaste utvecklingsområden fram till 2040 – det slås fast i Lunds kommuns översiktsplan. Här ska byggas upp till 3 900 bostäder som ska varvas med arbetsplatser, butiker, kaféer, parker och kommunal service som skola och förskolor. Fastigheterna Verkstaden 4 och 10 ligger i den del av området som ingår den 2:a etappen i utvecklingen av Västerbro

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige