Image

Riksbyggen bygger 67 lägenheter i Malmaberg i Västerås

Bostäder Riksbyggen bygger totalt 67 lägenheter i området Malmaberg i Västerås. Planen är att bygga både Bonum seniorlägenheter och Steg Ett-lägenheter.
Publicerad den 19 Oktober 2015
Riksbyggen bygger 67 lägenheter i Malmaberg i Västerås. Bild: Riksbyggen
Riksbyggen bygger 67 lägenheter i Malmaberg i Västerås.

– Riksbyggen har som ambition att bygga hållbara och attraktiva boenden för alla i Västerås. Vi är därför mycket glada över att ha vunnit markanvisningen i Malmaberg. Det är brist både på boenden både för äldre och för unga vuxna som ska in på bostadsmarknaden i Västerås, säger Carina Akterhag, marknadsområdeschef AO Bostad på Riksbyggen.

Lägenheterna i Steg Ett-konceptet kommer att byggas i storlekarna 1-2 rum och kök. Steg Ett innebär smarta, effektivt planerade lägenheter med hög standard riktade framför allt till mindre hushåll och erbjuder en bra möjlighet för de som vill in på bostadsmarknaden.

Seniorlägenheterna uppförs av Bonum, som är en del av Riksbyggen, och vänder sig till hushåll där minst en person har fyllt 55 år. Bostadsrättsföreningens medlemmar får tillgång till individuellt anpassade tjänster. För den som behöver hjälp med något finns en så kallad Bonumvärd till hands.

Lägenheterna i Malmaberg beräknas vara klara för inflyttning hösten/vintern 2018.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige