Image
Bild: White

Rekordförsäljning för Nya Frölunda Torg

Handel Den pågående förnyelsen av Fölunda Torg har verkligen gått hem hos kunderna. 2010 blev ett nytt rekordår för både julhandeln och året som helhet. Den sammanlagda försäljningen för de 160 butikerna i köpcentrumet passerade för första gången två miljarder kronor – en ökning med hela 24 procent.
Publicerad den 21 Januari 2011
Frölunda Torg. Bild: White. Bild: White
Frölunda Torg. Bild: White.

– Det här omsättningsrekordet är extra roligt eftersom vi jämför med 2009. Då tillkom i ett slag många butiker i den nya butiksdelen, vilket givetvis drev upp omsättningen. Att vi nu slår 2009 års försäljning visar att göteborgarna inte bara var nyfikna på allt nytt i samband premiären, utan tagit nya Frölunda Torg till sitt hjärta och fortsatt komma hit för att handla, säger David Schongin, centrumchef på Frölunda Torg.

Antalet butiker har fortsatt öka under 2010 i takt med att den nyaste delen av köpcentrumet integrerats med den ursprungliga. Nu finns 160 butiker på
Frölunda Torg och under våren tillkommer ett 30-tal när ytterligare en ny butiksdel invigs i södra delen av köpcentrumet. I slutet av 2011, när nya och gamla butiksdelar smälts samman helt, består Frölunda Torg av runt 200 butiker.

Ett mål med förnyelsen var att på allvar utmana cityhandeln med varierad och inspirerande shopping. Redan tidigare var Frölunda Torg stort inom framförallt mode och har nu blivit ännu större med såväl fler specialbutiker som stora kedjor.

– Men den kanske viktigaste förändringen, som fått kunderna att välja Frölunda Torg istället för butikerna i centrum, är alla nya butiker inom andra områden än mode. Plus förstås den förnyade miljön med sin blandning av små shoppinggator och stora öppna torgytor, som helt enkelt gör det trivsamt att strosa runt här, fortsätter David Schongin.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige