Image
Michael Derk, vd på Real Fastigheter.
Michael Derk, vd på Real Fastigheter. Bild: Real Fastigheter

Real Fastigheter köper för över 150 miljoner kronor i Tranås

Transaktioner Real Fastigheter har avtalat om köp av fastigheterna Telegrafen 14, Telefonen 13 och 19, Norra Missionen 13 samt Mejseln 2 och 3 i Tranås.
Publicerad den 28 December 2021

Fastigheterna har ett överenskommet fastighetsvärde om totalt 158,4 miljoner kronor med ett beräknat driftnetto om cirka 7,4 miljoner kronor exklusive vakanser. Totala hyresintäkter uppgår till ca 12,2 miljoner kronor exklusive vakanser. Fastigheternas uthyrningsbara yta uppgår idag till ca 21 000 kvm varav ca 17 100 kvm är uthyrt. Fastigheterna består i dag av i huvudsak av livsmedel, bostäder och kontor. Fastigheterna har stor utvecklings och förädlingspotential för såväl lager/logistik som handel och är en del av Tranås framtida stadsutveckling inom Stiga-området i anslutning till den fastighet som Real redan äger i Tranås.

– Med det här köpet stärker vi innehavet avsevärt och kraftsamlar i Tranås. Det är fastigheter som passar Real riktigt bra och som ligger i linje med vårt bestånd och vår strategi med utvecklingsfastigheter i och i anslutning till centralorter. Med köpet får bolaget ett samlat fastighetsvärde på drygt 900 Mkr och vi stärker vårt kassaflöde ytterligare. Vi ser fram emot att kunna utveckla och förvalta dessa vidare och vi hälsar Erik Hemberg Fastighets AB välkommen som delägare, säger Michael Derk, vd på Real Fastigheter AB.

Förvärvet finansieras genom en riktad emission av stamaktier av serie B till säljaren om totalt 57,0 Mkr till en teckningskurs om 0,03 kr per aktie.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige