Image
Gustaf Segerborg, vd Randviken.
Gustaf Segerborg, vd Randviken. Bild: Polar Structure

Randviken tillträder förvärv för 208,5 miljoner kronor

Bolag Randviken tecknade den 8 september 2021 avtal om förvärv av åtta fastigheter i Västergötland genom två separata transaktioner. Tillträde av förvärven var villkorat av att Randviken erhåller erforderlig bankfinansiering. Bankfinansieringen säkrades tidigare denna månad och Förvärven har därmed slutförts med tillträde idag.
Publicerad den 29 Oktober 2021

Förvärven görs i samarbete med Anders Tegelberg AB genom ett nybildat joint venture-bolag för gemensam utveckling och tillväxt inom segmenten lager/industri och kontor. Randvikens ägarandel i JV-bolaget uppgår till 70 procent.

Fastigheterna som ingår i Förvärven omfattar totalt cirka 37 000 kvm uthyrningsbar area och genererar en årlig hyresintäkt om cirka 21 miljoner kronor. Förvärven kommer att ha en positiv effekt på förvaltningsresultatet per aktie för Randvikens aktieägare.

– Förutom att det här är mycket välskötta och bra förvaltningsfastigheter som genererar stabila kassaflöden är en annan viktig aspekt i dessa affärer att vi hämtar finansiering från en ny storbank. För att kunna accelerera vår tillväxtresa är det högprioriterat för oss att bredda vår finansieringsbas och jag är väldigt nöjd med att vi i och med dessa affärer inleder en långsiktig relation med ännu en kreditgivare, kommenterar Gustaf Segerborg, vd Randviken Fastigheter.

- Susanna Sundström
susanna@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige