Image

Randviken köper Variants fastigheter i Skåne

Transaktioner Randviken Fastigheter har förvärvat åtta fastigheter i Malmö och Lund från Variant Fastighets AB. Fastigheterna, som är belägna i Fosie och Elisedal i Malmö samt i Planetstaden i Lund, är till största del av typen lätt industri/lager med visst inslag av proffshandel.
Publicerad den 2 Oktober 2018

Den totala uthyrningsbara arean uppgår till cirka 19 500 kvadratmeter. Affären genomförs i bolagsform och det underliggande fastighetsvärdet uppgår till cirka 180 miljoner kronor. Tillträde sker 1 oktober 2018. CBRE har varit rådgivare till säljaren.

– Vi är oerhört glada att kunna förvärva en så pass samlad och välskött portfölj som denna. Det känns tryggt att vårt första förvärv i Skåne görs med Variant, ett familjeföretag som verkligen har vårdat fastigheterna väl – något som vi planerar att fortsätta med. Vi ser mycket positivt på Öresundsregionen och i med denna affär skapar Randviken en bra grund för att fortsätta växa i Skåne. Vi hoppas på fler förvärv på denna marknad inom kort, säger Gustaf Segerborg, transaktionsansvarig på Randviken.

– Våra hyresgäster får bästa tänkbara partner i Randviken. Vi är övertygade att våra ledord, attityd, trygghet och resultat lever kvar i beståndet tillsammans med Randviken, säger Ulf Christiansson, vd för Variant.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Akelius vd: Det är svårt att ge prognoser

Bolag Framtiden är mer osäker än vanligt och Akelius har intagit en försiktig inställning till nya investeringar för att upprätthålla ett stabilt finansiellt läge. Företagets vd Ralf Spann berättar för Fastighetssverige hur länge han tror den här osäkerheten håller i sig, hur transaktionsmarknaden ser ut och skillnaden mellan olika geografier.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY